WPM KTM team maakt positieve start in het ONK Enduro in Vorden

Het WPM KTM team heeft een goede start gemaakt in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden. De organisatie had drie technische proeven uitgezet waarin de snelheid niet hoog lag. De eerste proef duurde ongeveer negen minuten en de tweede en derde proef tussen de twee a drie minuten.

Na zijn knie operatie heeft Robin Nijkamp besloten om op de KTM 250 TPI verder te gaan en ging van start in de E1 klasse. Op voorhand wist Robin niet wat hij kon verwachten maar na de eerste proef stond hij derde in zijn klasse met een klein verschil op de twee leiders. ‘’Tijdens de dag wist ik steeds dichterbij te komen en met nog drie proeven te gaan had ik de leiding in handen genomen. Het bleef spannend want met een verschil van twee seconden ging ik de laatste proef in.  De proef liep voor mij lekker en ik wist de E1 klasse te winnen en werd derde in de scratch,’’ vertelt Robin.

Jarno Zandbergen verloor door twee fouten in de eerste twee proeven al veel tijd. Dit was niet echt een lekker begin maar hij herstelde zich goed en tijdens de rest van de dag begon het rijden steeds beter te gaan. ‘’Helaas maakte ik in de laatste proef nog een foutje waardoor ik de dag niet zo goed af kon sluiten. Ik eindigde op een achtste plaats in de E1 klasse en werd vijftiende in de scratch. Ik ben niet tevreden over mijn snelheid en over de foutjes die ik heb gemaakt,’’ vertelt Jarno.

Nick Buitenhuis had in de afgelopen tijd niet veel op de motor gezeten maar keek er wel heel erg naar uit om weer een ONK Enduro te rijden. ‘’Het rijden ging best lekker, wel had ik wat last van de armen maar dat is simpel te verklaren als je weinig rijdt. Omdat ik als eerste moest starten en er nog geen sporen lagen, had ik het in de eerste ronde moeilijk om me te concentreren,’’ vertelt Nick. 

Hij nam zich voor om zich niet te druk te maken over de tijden, te proberen lekker rond te rijden en plezier te maken. Dit ging hem goed af en hij wist de dag af te sluiten op een tiende plaats in de E1 klasse en een achttiende plaats in de scratch.

‘’Het korte technische werk is niet helemaal mijn ding,’’ vertelde Nina Klink. Ondanks dit ging het rijden lekker en is ze tevreden over het rijden en haar tijden. Helaas maakte ze in de laatste proef een stomme fout waarbij ze ten val kwam. Nina legde beslag op een veertiende plaats in de E2/3 klasse en wist de onofficiële dames uitslag te winnen.

Mark Wassink en Marc Zomer konden niet aan de start komen in Vorden. Wassink heeft een aantal weken geleden tijdens een training in Nunspeet zijn sleutelbeen gebroken. ‘’Dit was dezelfde kant als in 2014. Toen hebben ze er een plaat op gezet maar nu brak die precies aan het einde van het plaatje. Ik ben hier weer aan geopereerd waarbij ze het oude plaatje verwijderd hebben en er een nieuwe langere in hebben gezet. Nu heeft het helaas alleen meer tijd nodig om goed te herstellen. 6 oktober moet ik terug voor controle en hoop dan groen licht te krijgen om zo nog wat wedstrijden mee te kunnen pakken,’’ vertelt Mark.

Zomer heeft tijdens de zesdaagse zijn hand gestoten en brak hierbij een middenhandsbeentje. Op 12 oktober moet hij terug komen in het ziekenhuis en dan weet hij meer over wanneer hij weer terug op de motor kan stappen.

Aankomend weekend zal het WPM KTM Team van start gaan in Hellendoorn waar een wedstrijd om het Europees Kampioenschap gecombineerd wordt met het Open Nederlands Kampioenschap.

Fotocredits – Roos Kiffen

Recent Posts

Start typing and press Enter to search