Gretige WPM KTM rijders op jacht naar snelle tijden in het ONK Enduro in Bergeijk

Voor het WPM KTM team ging het Open Nederlands Kampioenschap Enduro het afgelopen weekend verder in Bergeijk. De organisatie had een hele mooie enduro uitgezet met drie proeven per ronde. De inters mochten 3,5 ronde rijden met daarin 11 proeven verwerkt.

Proef 1 was een proef waarin bouwland en bos werden afgewisseld. Proef 2 was een erg technische bos proef met veel lange knippenpaden en veel boomwortels. 

Proef 3 leek op proef 1 en was ook een afwisseling van bouwland en bos en tevens erg snel.

In de ochtend was het nog zeer mistig, wat vol op de brillen van de rijders sloeg. Nick Buitenhuis maakte in de eerste ronde een aantal foutjes waardoor hij gelijk tijd verloor. ‘’Ik vond alle drie de proeven erg mooi en uitdagend. Vooral de derde proef vond ik zeer mooi en snel, wat mij goed ligt. Gedurende dag liep ik in op de jongens voor mij ondanks dat ik niet zo veel naar tijden kijk omdat het mij zenuwachtig maakt. Pa vertelde mij alleen dat ik lekker bezig was en inliep. Dat gaf mij vertrouwen waardoor ik nog beter ging rijden,’’ vertelt Nick.

Na een goede endurodag wist hij op een zevende plaats te eindigen in de E1 klasse en werd zestiende in de scratch.

In de eerste proef was er vanwege de mist weinig zicht maar gelukkig had Nina Klink iemand voor haar rijden zodat ze kon zien waar ze ongeveer heen moest. Dit zorgde ervoor dat ze een goede tijd op de klok wist te zetten. ‘’In de rest van de eerste ronde ging het goed en heb ik geen fouten gemaakt. Na een ronde bleek wel dat proef 2 mij het minste lag en dat ik gemiddeld gezien betere tijden neerzette in de andere twee proeven,’’ vertelt Nina.

De rest van de dag ging het rijden ook lekker met haar maar helaas kwam ze in de tweede en vierde ronde ten val in proef 2 waardoor ze kostbare tijd verloor. Ze sloot de dag uiteindelijk af op een veertiende plaats in de E2/E3 klasse en eindigde op een 22ste plaats in de scratch.

Jarno Zandbergen ging er in de eerste proef gelijk goed voor zitten maar dit resulteerde in een foutje waarbij hij ten val kwam. Ondanks dit wist hij er toch nog een redelijke tijd uit te halen. ‘’De rest van de dag ging het rijden lekker en zat ik lekker op de motor. Alleen proef 2 was best lastig voor mij en ik kreeg die niet goed onder controle. De andere twee proeven lagen mij beter en zette daar goede tijden neer. Ik wilde de dag goed afsluiten door nog een goede neer te zetten op de laatste proef, proef 2 was dat. Helaas was ik iets te enthousiast en tikte even een boom aan en kwam daarbij ten val. Hierdoor was een goede tijd niet meer haalbaar,’’ vertelt Jarno 

Zandbergen legde beslag op een nette vijfde plaats in de E1 klasse en werd dertiende in de scratch.

Aanstaande zaterdag zal het WPM KTM team van start gaan in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search