WPM KTM team compleet van start in ONK Enduro in Zelhem

Het WPM KTM team was tijdens de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Zelhem weer compleet. Marc Zomer en Mark Wassink reden hier na hun blessures weer hun eerste wedstrijd.

De enduro bestond uit drie ronden met per ronde drie proeven. 

Proef 1 was een hele snelle proef van bijna 10 kilometer op landgoed ‘t zand. Echt een hele mooie proef waarbij de snelheden op sommige stukken wel boven de 100km/h uit kwamen door de lange rechte stukken. 

Proef 2 was een korte proef over maisland, afgewisseld met een paar kleine stukjes bos. 

Proef 3 was wederom een korte proef over grasland, bos en een klein gedeelte van het trial oefenterrein.

‘’Ik vond de proeven en route erg mooi alleen het rijden ging wat stroef,’’ vertelt Nina Klink. ‘’Ik was niet helemaal tevreden over mijn tijden en in de voorlaatste proef maakte ik helaas nog een fout waardoor ik viel. Verder heb ik geen gekke dingen meegemaakt, maar hopelijk gaat het rijden iets beter tijdens de finale van het ONK in Harfsen.’’

Na een lange endurodag eindigde Nina op een veertiende plaats in de E2/3 klasse.

Nick Buitenhuis had tijdens de vorige enduro geleerd dat hij tijdens de eerste ronde gelijk de juiste tijden neer moest zetten en moest proberen om zo min mogelijk fouten te maken. Dit lukte goed in proef 1. In proef 2 had hij hier meer moeite mee en kon op het maisland niet lekker in zijn ritme komen. Ondanks dat het niet goed voelde voor Nick waren zijn tijden wel goed. Proef 3 was uitdagend en verliep redelijk voor Nick. 

‘’De hele dag zat ik met plezier op de motor en zette ik goede tijden neer. In de derde ronde kampte ik met problemen met mijn achterwiel waardoor ik mijn grip verloor. Dit was erg lastig in proef 1 door de snelheid in de bochten. In proef 2 had ik wat minder moeite maar eenmaal bij proef 3 was alles weg en was het echt glijden naar de finish. Uiteindelijk ben ik achtste geworden in de E1 klasse,’’ vertelt Nick.

Marc Zomer reed in Zelhem weer zijn eerste enduro na de handblessure die hij tijdens de zesdaagse op had gelopen. ‘’Ik had mezelf voorgenomen om rustig te beginnen en niet naar mijn proeftijden te kijken. Ik heb lekker gereden en geen fouten gemaakt. Dit resulteerde een zevende plaats in mijn klasse,’’ vertelt Marc.

Mark Wassink reed na zijn sleutelbeenbreuk ook weer zijn eerste enduro in Zelhem. Hij had zeven weken niet met de motor kunnen trainen en stapte vorige week weer voor het eerst op de motor. Omdat dit goed verliep, besloot hij om in te schrijven voor de wedstrijd in Zelhem.

‘’Ik was erg blij dat ik er weer bij was en zo nog de laatste twee wedstrijden van het jaar kan rijden. Ik ging met totaal geen verwachtingen naar Zelhem en ik wilde gewoon lekker rijden en ritme op doen. Dat was zeker goed gelukt en heb erg genoten van de mooie enduro. Dit resulteerde nog in een zesde plaats in de E2/3 klasse en een negende plaats in de scratch. Vanaf hier gaan we verder bouwen en op naar Harfsen,’’ vertelt Mark.

De enduro begon voor Jarno Zandbergen wat stijfjes en hij kon niet lekker in zijn ritme komen. In de eerste proef maakte hij dan ook direct een fout en kwam ten val. ‘’Vanaf de tweede ronde ging het allemaal wat makkelijker en reed ik steeds snellere tijden. Over de hele dag gezien heb ik lekker gereden en geen gekke dingen meegemaakt. Dit resulteerde in een zesde plaats in de E1 klasse en een veertiende plaats in de scratch,’’ vertelt Jarno.

Over twee weken staat voor het WPM KTM team de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Harfsen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search