WPM KTM team sluit seizoen 2021 op positieve wijze af in Harfsen

Afgelopen zaterdag was het alweer tijd voor de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro. Deze wedstrijd werd verreden in Harfsen en die hadden de zaken heel goed voor elkaar.

De wedstrijddag bestond uit drie ronden met daarin per ronde drie proeven verwerkt. De Inters klasse mocht in de laatste ronde de laatste proef nog een keer extra rijden waardoor we op een totaal van 10 proeven uitkwamen. 

Het was een ontzettend mooie enduro en de proeven waren ook mooi uitgezet. Proef 1 werd grotendeels door het bos gereden, alleen werd deze gestart en gefinisht op bouwland. Proef 2 was op en rondom de voormalige vuilstortplaats, wat leuke hoogteverschillen opleverde en proef 3 was op en rondom de crossbaan van Harfsen.

De wedstrijddag startte in harde regen en het was op de proeven behoorlijk glad. Gelukkig ging het gedurende dag minder hard regenen en werd het soms zelfs even droog. 

Nina Klink had in het begin van de enduro een goed gevoel maar het lukte haar echter niet om echt aan te zetten in de proeven. ‘’Misschien reed ik iets te voorzichtig maar later op de dag begon het beter te gaan. Met een tevreden gevoel heb ik de dag op een dertiende plaats af weten te sluiten in de E2/3 klasse,’’ vertelt Nina.

Nick Buitenhuis had de hele dag een lekker ritme in handen en wist mooie tijden neer te zetten in de proeven. Jammer genoeg gleed zijn voorwiel in proef 3 van de tweede ronde weg op een kale boomwortel waarbij Nick hard ten val kwam. ‘’Ik kwam op een boomstoppel terecht en verloor even mijn bewustzijn waardoor ik er een tijd heb gelegen. Ik heb proberen door te rijden maar dit was niet verstandig. In proef 2 van ronde drie ging ik er weer af omdat ik een boom helemaal niet zag. Helaas heb ik het enduro seizoen op deze manier moeten afsluiten. Ik wil WPM Motors bedanken voor hun steun dit jaar en mijn vader die er keer op keer weer bij is! Op naar volgend jaar,’’ vertelt Nick.

Voor Mark Wassink was dit zijn tweede enduro na zijn blessure. Mark reed lekker en maakte weinig fouten. ‘’Mijn tijden zijn nog niet snel genoeg maar er komt weer langzaam ritme in. Ik sloot de dag af op P8. Helaas heb ik maar twee wedstrijden kunnen rijden maar ben erg blij dat ik deze toch nog mee kon doen, wat er eerst niet naar uit zag. Uiteraard wil ik ook alle sponsoren, helpers, vrijwilligers, enduro organisatoren bedanken voor dit jaar! Ik ga nog niet stil zitten want ik heb nog wat rij uren goed te maken,’’ vertelt Mark.

De gladde omstandigheden liggen Jarno Zandbergen normaal altijd goed en dit was ook zaterdag het geval. ‘’Ik begon de eerst proef direct goed en zat er lekker bij. De rest van de dag ging het rijden echt super lekker en zat goed op motor. Ik heb de hele dag geen gekken dingen meegemaakt en kwam zo binnen op een vierde plaats in de E1 klasse en een elfde plaats in de scratch. Zo heb ik het jaar goed afgesloten en gaan we ons voorbereiden op 2022 want het kan en moet allemaal nog wel iets beter,’’ vertelt Jarno.

In de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is hij op een zesde plaats geëindigd in de E1 klasse en op een twaalfde plaats in de scratch.  

Marc Zomer begon in de eerste ronde iets te voorzichtig. Dit koste veel tijd en daardoor probeerde hij om in de tweede ronde meer te geven. ‘’In proef 2 ging dit heel goed tot ik helaas een foutje maakte en er even naast ging liggen. De laatste ronde heb ik lekker gereden en geen fouten gemaakt. Uiteindelijk een zevende plaats in de E1. De tijden waren nog niet zoals ik het wil. Maar daar gaan we aan werken voor volgend seizoen,’’ vertelt Marc.

Het volledige WPM KTM Team wil alle partners, vrijwilligers, helpers en organisatoren bedanken voor het mooie enduro jaar en kijkt uit naar seizoen 2022.

Fotocredits – ShotsbyRoos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search