De kop van het ONK Enduro is eraf voor het WPM KTM team

Afgelopen zaterdag werd de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verreden in Holten. Het WPM KTM team had er weer zin in en de teamleden weerden zich kranig om zo goed mogelijke resultaten neer te zetten.

Er stonden drie ronden op het programma met daarin drie mooie proeven verwerkt. 

Proef 1 was op en om de grote crossbaan van Holten. Proef 2 en 3 leken op elkaar en bestonden uit bouwland en bos met op sommige stukjes kort draaiwerk. Omdat dit de eerste wedstrijd was, werd er gestart in volgorde van rijnummer.

Tommie Jochems moest in het begin van de dag even op gang komen. Tijdens de eerste ronde zag hij de bodem al een aantal keren van dichtbij en hield vanaf dat moment een vijfde plaats aan. Door zich in de tweede ronde flink kwaad te maken, wist hij in het klassement op te klimmen naar een derde plaats. Helaas kwam hij ook in de derde ronde een aantal keren ten val waardoor hij de derde plaats verloor en uiteindelijk vierde werd in de E1 klasse en elfde in de scratch.

Jarno Zandbergen had tijdens de eerste proef gelijk het juiste ritme in handen. Wel kreeg hij tegen het einde van de proef iets last van opgepompte armen. Ondanks dit was zijn tijd goed. De rest van de dag verliep goed en ondanks een kleine valpartij in de derde proef, heeft hij niet veel gekke dingen meegemaakt. Hij sloot de dag af op een vijfde plaats in de E1 klasse en was hiermee veertiende in de scratch.

Marc Zomer kwam aan de start op zijn nieuwe WPM KTM 250 TPI in de E1 klasse. Omdat de eerste proef al vijf minuten na de start op het programma stond, kreeg hij last van harde onderarmen waardoor deze niet liep zoals hij had gewild. In de andere twee proeven ging het rijden beter en dit wist hij in de tweede ronde verder te zetten. Een negende plaats in de E1 klasse was zijn deel en in de scratch eindigde hij als twintigste.

Mark Wassink begon op zaterdag aan zijn achttiende seizoen maar had er enorm veel zin in. De eerste proef was gelijk al na vijf minuten op de motor en duurde zo’n 13 minuten. Ondanks dat zijn armen gelijk opgepompt waren, liep het in deze proef lekker voor Mark. Lang wist hij dit goede gevoel vast te houden en zette in zijn klasse nette tijden neer. In de laatste ronde ging het echter in proef 3 even mis en kwam hij ten val. Kostbare tijd ging hierbij verloren maar na een dag waarin hij alles heeft gegeven wist hij zesde te worden in de E2/3 klasse en negende in de scratch. 

Nick Buitenhuis had weinig voorbereiding gehad voor de start van het seizoen en dit voelde hij goed tijdens de dag. In proef 1 kon hij zijn draai de hele dag niet vinden en hier verloor hij veel tijd. Proef 2 en 3 vond hij geweldig en dit was duidelijk aan zijn tijden te zien. Een tegenslag kende hij in proef 2 want op een wortel gleed zijn voorwiel weg waardoor hij een flinke ruk aan zijn schouder kreeg, die ondertussen drie keer uit de kom is geweest. Dit deed hem veel pijn waardoor hij de rest van de dag met een pijnlijke schouder heeft moeten rijden. Binnenkort zal Nick hiervoor naar de dokter gaan om dit probleem verder te laten bekijken. Verder heeft hij een leuke dag gehad en wist hij op een achttiende plaats te finishen.

Nina Klink heeft lekker gereden en heeft geen gekke dingen meegemaakt. Uiteraard was het weer even wennen maar ze wist op een elfde plaats in de N3 klasse te finishen.

Aankomend weekend zullen verschillende leden van het WPM KTM team van start gaan in de eerste wedstrijd om het Europees Kampioenschap Enduro in Italie.

Fotocredits – ShotsbyRoos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search