Positieve start in het EK Enduro voor Vilde Holt en Marc Zomer

Het afgelopen weekend stond de eerste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Enduro op het programma in het Italiaanse Foggia. Marc Zomer wist hier een top tien plaats te behalen in de J2 klasse en Vilde Holt eindigde als vierde bij de dames.

Op dinsdag reisde Marc af naar Foggia in Italie om daar in het weekend deel te nemen aan de eerste ronde van het Europees Kampioenschap Enduro. Omdat het er nog geen goed weer was, lag er nog een pak sneeuw in de bergen en hierdoor werd de eerste proef afgelast. Wel was deze in de route opgenomen maar dit betekende wel dat er slechts twee proeven per ronde over bleven.

Door de smeltende sneeuw en de regen die er viel van vrijdag op zaterdag was het erg nat en glad. In de eerste proef was Marc daarom iets te voorzichtig en liet tijd liggen. De tweede proef lag hem goed en hier wist hij de gehele dag goede tijden neer te zetten. In de tweede ronde ging proef 1 al een stuk beter en hier reed hij zo’n dertig seconden sneller dan in de eerste ronde. Helaas kreeg hij in de derde en laatste ronde hier een tegenslag te verwerken want hij kwam achterop een langzamere rijder waardoor hij veel tijd verloor. Uiteindelijk sloot hij de eerste dag af op een twaalfde plaats in de J2 klasse en werd 63ste in de scratch.

Na de twaalfde plaats op de eerste dag had Marc zich als doel gesteld om op zondag in de top tien te finishen. Door het smeltwater dat van de berg af liep, werd proef 1 steeds slechter. Hier had hij het moeilijk mee waardoor de tijden beter hadden gekund. De rest van de dag verliep probleemloos en dit zorgde ervoor dat hij de dag afsloot op een tiende plaats in de J2 klasse en hij werd 55ste in de scratch.

Volgend weekend gaat het Europees Kampioenschap Enduro verder in Hongarije.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search