Nina Klink wint ronde van het Dutch Cross Country Kampioenschap in Havelte

Nina Klink van het WPM KTM team heeft zaterdag de tweede wedstrijd van het Dutch Cross Country Kampioenschap in Havelte weten te winnen. Nina reed deze wedstrijd in haar eentje maar ondanks dat het in de slotfase zwaarder begon te worden, zette ze door en wist de wedstrijd naar haar hand te zetten.

Er was een mooie grote ronde uitgezet van ongeveer 12 minuten rijtijd over het militaire terrein. 

Er deden totaal 133 teams mee in de klassen Inters, Nationalen, 40+, Dames en Open. Om de drukte te spreiden ging iedere klasse apart van start met daar tussen telkens een minuut. In eerste instantie zou er een wedstrijd over 3,5 uur verreden worden maar door een probleem met de tijdwaarneming werd de wedstrijd na veertig minuten even stil gelegd waarna er een herstart volgde over twee uur.

Nina koos ervoor om alleen te rijden en ging de uitdaging aan om de wedstrijd in haar eentje tot een goed einde te brengen. Haar start was goed alleen door de drukte in de beginfase was het erg stoffig. ‘’Het rijden ging goed en ik heb mijn krachten goed verdeeld, al werd het aan het einde nog wel zwaar. Ik heb in deze twee uur twee stops moeten maken om te tanken en mijn Twin Air filter te wisselen en natuurlijk zelf wat te eten en drinken. Doordat ik alleen reed verloor ik natuurlijk wel meer tijd bij de stops dan de andere die als team reden. Ondanks dat heb ik met een veilige voorsprong de damesklasse kunnen winnen en ben met alle klassen bij elkaar 31e geworden,’’ vertelt Nina.

Over drie weken gaat het Dutch Cross Country Kampioenschap verder in Westerbork en uiteraard zal Nina ook hier weer voor het hoogst haalbare gaan.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search