Podiumplaatsen voor Nina Klink en Tommie Jochems

Het was een succesvol weekend voor Nina Klink en Tommie Jochems van het WPM KTM team. Klink wist in de Dutch Cross Country Competitie in Eindhoven de dames klasse te winnen en werd in totaal derde. Tommie Jochems reed de BEX 5 uurs wedstrijd in Mons en wist hier samen met Kim Baelemans derde te worden.

Er was een mooi parcours uitgezet van rond de negen minuten. Er werd gestart op een crossbaan met een klein gedeelte extreme. Vervolgens kregen de rijders een deel singletrack waarna ze via een bouwland naar de volgende single track reden en waar ze uitkwamen bij start/finish.

De dames reden hier samen met de 40+ klasse en Nina ging na de verkenningsronde om 10:00 uur van start voor een wedstrijd van ruim 2 uur. De dames gingen als eerste waarna de 40+ klasse een minuut later weg ging.

Nina pakte kopstart en kon gelijk een mooie voorsprong opbouwen. In de vierde ronde werd ze gepasseerd door Rene Satink. Niet veel later maakte ze een fout bij het inrijden van een grote waterplas, wat tot gevolg had dat ze kopje onderging. Haar motor zat gelukkig aan de iets hogere kant maar het was wel even spannend of deze nog wilde starten. Gelukkig lukte dit en kon ze haar weg vervolgen. Bij de eerste stop heeft ze gelijk een nieuw Twin Air filter in de motor gedaan en daarna zat Peter Lenselink achter haar, die ze ook voorbij heeft moeten laten. De rest van de wedstrijd heeft ze op een kleine valpartij na goed uit kunnen rijden en wist van de dames te winnen en werd derde van de in totaal 35 gestarte teams/solo’s.

Tommie Jochems kwam aan de start in de BEX 5 uurs te Mons. Tommie reed in deze cross country wedstrijd over 5 uur samen met Kim Baelemans. In de ochtend wist het team een achtste tijd neer te zetten waarna er samen met nog 110 andere teams in Le Mans start werd gestart. Kim beet het spits af en kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Samen met Tommie wisten ze zich op te werken naar een derde plaats. In de laatste sessie van Tommie heeft hij zich nog vanaf een vierde plaats op weten te werken naar een derde plaats en ook werd het gat tot het tweede team kleiner. Het had eigenlijk nog een ronde langer moeten duren maar na drie sessies van 45 a 55 minuten rijden, begon ook Tommie aardig moe te worden en had zijn portie stof wel gehad. 

Na een mooie dag motor rijden op een intensief parcours wisten Tommie en Kim beslag te leggen op een derde plaats.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search