WPM KTM team kent druk maar positief Pinksterweekend

Het Pinksterweekend stond voor het WPM KTM team in het teken van offroad wedstrijden. Nina Klink kwam aan de start in de Dutch Cross Country Competitie in Heerde en Mark Wassink, Jarno Zandbergen en Nick Buitenhuis reden een wedstrijd om de endurosprint competitie in Heerde!

De organisatie van de endurosprint had er weer echt iets moois van gemaakt en twee hele mooie, uitdagende proeven uitgezet die beiden rond de zeven minuten waren. Beide proeven moesten zes keer gereden worden waardoor het klassement aan de hand van twaalf proeven werd bepaald. Mark Wassink had het circuit niet verkend en begon daardoor wat stroef. Echter vanaf de derde ronde begon het steeds beter te gaan en wist hij zijn tijden steeds scherper te zetten. Na zes ronden eindigde Mark op een vijfde plaats. 

De eerste ronde van Jarno Zandbergen verliep een beetje moeizaam en maakte een aantal foutjes. Echter vanaf de tweede ronde begon het rijden een stuk beter te gaan en wist hij tijden rond de zesde plaats neer te zetten. In de vierde ronde ging het in de tweede proef mis. Zijn motor verloor vermogen en hierdoor besloot hij om de wedstrijd te verlaten!

Nick Buitenhuis kampte in de eerste twee ronden met opgepompte armen. Na een tip om zijn hendels wat lager te zetten, had hij er de rest van de dag geen last meer van en kon hij heerlijk rijden. Ondanks een paar kleine foutjes wist hij de dag op een dertiende plaats af te sluiten, waar hij tevreden mee is.

Nina Klink kwam aan de start bij de vijfde wedstrijd van de Dutch Cross Country Series in Heerde. Omdat het op zondagmiddag flink had geregend, waren bepaalde stukken best slecht geworden. Hierdoor moest er goed gekeken worden en moest Nina proberen om zo min mogelijk fouten te maken.

In totaal gingen er 96 rijders van start over vijf klassen: Inters, nationalen, 40+, dames en open. De inters gingen samen met de Nationalen en open klasse om 15:00 uur van start en de dames en 40+ klasse kwamen hier een minuut later achteraan. 

Nina kwam goed uit de start en kon in haar groep als derde aan de wedstrijd beginnen. Omdat de baan erg slecht was, koos Nina ervoor om in de eerste ronde langs alle moeilijke extreme obstakels te rijden. Hiermee boekte ze vele plaatsen winst omdat ze zo veel opstoppingen en valpartijen wist te vermijden. Later wist ze de meeste extreme obstakels wel te pakken maar de obstakels die niet of nauwelijks tijdwinst opleverden heeft ze overgeslagen om geen risico’s te nemen.

Het rijden ging goed totdat ze in de tweede ronde ten val kwam. Toen ze weer op de motor zat, had ze het idee dat ze een lekke band had maar dit is niet mogelijk omdat ze met mousses rijdt. Ze probeerde er zo min mogelijk op te letten en kwam pas na vier ronden binnen om te tanken. Opdat moment was het lint al uit haar wiel gelopen en was de band echt plat. Hierdoor was het noodzakelijk dat ze haar wiel zou wisselen. Omdat er vanzelfsprekend geen wiel klaar stond, heeft Nina besloten om nog een ronde met hetzelfde wiel te rijden. Wel ging hierbij zo’n 2,5 minuten verloren waardoor ze dus verschillende plaatsen prijs moest geven. Toen alles opgelost was, zette Nina alles op alles en wist nog terug te komen naar een zesentwintigste plaats waarmee ze alsnog de dames klasse wist te winnen.

Zoals het er nu naar uitziet zal de volgende Cross Country wedstrijd op 3 september worden verreden in Varsseveld.

Het WPM KTM team zal zich nu gaan voorbereiden op de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro, welke volgend weekend in het Belgische Lierneux wordt verreden.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search