WPM KTM team goed op dreef in het ONK Enduro in Lierneux

Het WPM KTM team kwam het afgelopen weekend aan de start tijdens de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in het Belgische Lierneux.

Er waren twee mooie proeven uitgezet. De eerste liep over een grasland en was een vrij korte proef. De andere proef was uitgezet in een steengroeve en was zeer technisch. Deze tweede proef was zo’n negen minuten lang. Er moesten vier ronden van twee uur en tien minuten afgelegd worden waardoor de totale rijtijd die dag zo’n 8,5 uur was. Ook de route was mooi met veel bos en maar weinig asfalt. 

Mark Wassink had gelijk vanaf het begin af aan een goed ritme in handen en wist dit de hele dag vast te houden. Gedurende de dag maakte hij maar weinig fouten maar wel had hij twee keer veel last gehad van stof in proef 2  omdat andere rijders hier gevallen waren. Zijn tijden waren de hele dag goed en dit resulteerde in een vierde plaats in zijn eigen klasse en een vierde plaats in de scratch van het ONK. 

Tommie Jochems kende een moeizame start van de dag want in de eerste proef kwam hij niet verder dan een veertigste tijd in de scratch. Hij herpakte zich goed en wist in de tweede proef gelijk een tweede tijd neer te zetten in de E1 klasse.

Tijdens de dag merkte hij dat proef 1 hem niet goed lag en hier ging het dan ook moeizaam. Hier probeerde hij in iedere ronde de schade beperkt te houden en de verloren seconden in proef 2 goed te maken. De verschillen met zijn concurrenten waren klein en de laatste proef gaf dan ook pas de uitkomst. Tommie ging er nog eens goed voor zitten en wist de dag op een nette derde plaats in de E1 klasse af te sluiten. Hiermee was hij de beste Nederlander en deed hiermee goede zaken voor de tussenstand van het Open Nederlands Kampioenschap.

Marc Zomer had het goed naar zijn zin in proef 1 en opende hier gelijk sterk. In proef 2 had hij het lastiger en verloor hier telkens tijd. Wel wist hij gedurende de dag zijn eigen tijden in deze proef steeds iets te verbeteren. Dit resulteerde in een achtentwintigste plaats in de scratch waarmee hij negende werd in de E1 klasse. Wel was hij hiervan de vierde Nederlander.

De dag van Jarno Zandbergen begon moeizaam en hij had moeite om op gang te komen. Na anderhalve ronde begon het rijden beter te gaan maar nog steeds was dit niet voldoende. Wel begon hij steeds iets sneller te worden in de proeven en dit resulteerde in een elfde plaats in de E1 klasse waarvan hij de zesde Nederlander was.

Nick Buitenhuis had er erg veel zin in en genoot van proef 1 omdat deze lekker snel was. In proef 2 had hij het moeilijker omdat deze zeer technisch was. Hier liet hij dan ook tijd liggen. Omdat hij zich voor de verkeerde klasse had aangemeld, is het hem niet duidelijk hoeveelste hij in de E1 klasse is geworden. In de eindstand van de dag eindigde Nick op een 44ste plaats in Lierneux.

De volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap wordt verreden op 25 september. Deze wedstrijd wordt opnieuw in Belgie verreden en wel in de omgeving van Dinant.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search