Vilde Holt wint het EK Dames in Finland

Vilde Holt van het WPM KTM team heeft de dames klasse van het Europees Kampioenschap Enduro in Sipoo, Finland weten te winnen. Vilde wist tweede en eerste te worden op de dagen en is hiermee in de tussenstand opgeklommen van een vierde naar een tweede plaats.

Naast Vilde kwam ook Marc Zomer aan de start in Finland. Op de dagen voorafgaande aan het evenement werden de proeven verkend. Er waren een crosstest, endurotest en een extreme test uitgezet, wat allemaal stuk voor stuk mooie proeven waren.

Marc begon gemotiveerd aan de zaterdag maar helaas begon deze met een tegenslag. In de tweede proef kwam hij hard ten val en verloor hierbij een minuut. Later in de ronde stonden er twee rijders stil in de extreme test. Marc besloot er omheen te rijden, wat opnieuw tijd koste. Daarna begon het steeds beter te gaan en dit resulteerde in een twaalfde plaats in zijn klasse en in totaal eindigde hij als 62ste.

Door de valpartij van op de eerste dag begon hij wat stijf aan de tweede dag. Toch lukte het hem om in de eerste proef gelijk een achtste tijd neer te zetten. De tweede proef lag hem iets minder en hierin verloor hij tijd op de concurrentie. De rest van de dag ging het lekker en heeft hij geen grote fouten gemaakt. Dit zorgde opnieuw voor een twaalfde plaats in zijn klasse en werd 53ste in het totaalklassement.

Marc gaat zich nu voorbereiden op de zesdaagse die eind augustus op het programma staat in Frankrijk!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search