Vier leden van het WPM KTM team brengen zesdaagse tot een goed einde

Tijdens de zesdaagse in Frankrijk hebben vier leden van het WPM KTM team de finish weten te halen. Marc Zomer en Tommie Jochems eindigden met het Nederlandse Junior Trophy team op een achtste plaats, Jarno Zandbergen werd 68ste in de clubscratch en Vilde Holt schreef geschiedenis door als eerste Noorse dame de zesdaagse te volbrengen. 

Een week voor de start van de wedstrijd kwam het team aan in Frankrijk om de proeven te verkennen. In totaal werden er veertien proeven verkent, wat allemaal mooie en technische proeven waren. De route en proeven van de eerste en tweede dag waren hetzelfde, met een totale rijtijd van zo’n 8 uur. Marc en Tommie maakten deel uit van het Nederlandse Junior Trophy team en Jarno reed voor het MCNH clubteam!

De eerste dag was toch een beetje wennen voor Marc. Het rijden ging goed maar hij wist dat het beter kon. Hij had zichzelf dan ook als doel gesteld om het op de volgende dagen beter te doen. De eerste dag sloot hij af op plaats 102 in de scratch. Tommie gebruikte de eerste dag om alles af te tasten. Hij maakte de hele dag weinig gekke dingen mee en wist prima tijden neer te zetten. Hij eindigde op een zevenentwintigste plaats in de scratch van de junior trophy rijders. Jarno zette gelijk goede tijden neer in de proeven. Helaas maakte in de derde en vijfde proef een fout en kwam ten val. Desalniettemin wist hij de eerste dag af te sluiten op een zestigste plaats in de scratch van de club team rijders.

Op de tweede dag ging het rijden gelijk een stuk beter met Marc. Ook was hij nu meer ontspannen en eindigde op een 88ste plaats. Tommie kon het goede rijden van op de eerste dag niet gelijk verder zetten tijdens de tweede dag. In de tweede proef kwam hij twee keer ten val omdat hij teveel wilde. De rest van de dag had hij nodig om de verloren tijd goed te maken. Dit lukte aardig goed en kwam uit op een dertigste plaats bij de juniors. Ook met Jarno ging het rijden iets minder dan op de eerste dag. De proeven waren flink kapot gereden en hier had hij duidelijk meer moeite mee dan op dag 1. Op een klein valletje na in proef 3 ging het rijden redelijk goed. Dit resulteerde in een 71ste plaats in de scratch.

Op de derde en vierde dag kregen de rijders een nieuwe route en proeven voorgeschoteld. Proef 1 werd nu andersom gereden en dit was lastig omdat de lijnen nu niet meer uitkwamen. Met Marc ging het rijden weer beter dan op de dagen ervoor en kwam als 85ste binnen. Tijdens de vierde dag maakte Marc in proef 3 wat fouten en verloor wat tijd ten opzichte van de concurrentie. De rest van de proeven verliepen lekker en had hij een goed ritme in handen. Hierdoor kon hij zich toch verbeteren met een 82ste plaats.

De derde dag begon voor Tommie prima. Het was zijn verjaardag en wat is er dan mooier om dit te vieren met motor rijden. Op zowel de derde en vierde dag waren zijn tijden in de proeven prima maar toch lagen deze hem minder voor zijn gevoel. Ondanks een paar kleine schuivertjes wist hij de derde en vierde dag af te sluiten op een negenentwintigste en dertigste plaats in de scratch van de juniors.

Tijdens de derde dag zette Jarno goede tijden neer in de proeven. Echter tijdens tijdcontrole 3 kwam hij erachter dat er een klein gaatje in zijn koelslang zat. Gelukkig was het niet ernstig en kon hij wel door rijden. Omdat hij op tijdcontrole 4 genoeg tijd over had, heeft hij toen de koelslang verwisseld. Deze dag sloot hij af op een 69ste plaats. Tijdens de vierde dag verliepen de eerste twee proeven lekker maar in de derde proef ging het mis. Op een stenen pad naar boven met allemaal losliggende stenen kwam hij even niet goed uit en ging er voorover af. Hierdoor zette hij geen goede tijd neer. Jarno herpakte zich in de laatste twee proeven en sloot de dag af op een tachtigste plaats in de scratch.

De vijfde dag was de laatste endurodag. Marc wilde er nog één keer voor gaan. Vanaf de eerste proef ging het rijden lekker en dit heeft hij de hele dag verder weten te zetten. Hierdoor wist hij de dag af te sluiten op een 78ste plaats. Tommie genoot van het rijden en de echte endurodag met regen en zon door elkaar heen. De proeftijden waren net iets minder maar de finish was bijna in zicht!

Voor Jarno begon de dag niet lekker en het rijden ging moeizaam. Naarmate de dag vorderde begon het wel iets beter te gaan maar toch kwam hij niet echt lekker in zijn ritme. Ook kwam hij in de laatste proef van de dag nog een keer ten val waardoor hij niet verder kwam dan een 95ste plaats.

Op de zesde en laatste dag van de zesdaagse werd de slotcross verreden. Het circuit waarop gereden werd, viel wat tegen. Het was een baan die uit was gezet op een grasveld. Marc had een goed ritme in handen en eindigde op een tweede plaats in zijn heat. Tommie mocht met de snelste 30 rijders van de Junior Trophy rijders starten. Het was leuk om te rijden maar omdat hij vanaf de buitenste startplaats moest starten, was het lastig om vanaf het begin af aan goed mee te doen. Jarno pakte een goede start en reed rond de zevende en achtste plaats. Helaas ging het na vier bochten al mis. Hij werd door een andere rijder aangetikt en kwam ten val. Vanaf een laatste plaats moest hij aan een inhaalrace gaan beginnen. Na de val ging het rijden best lekker en wist hij in het resterende deel van de wedstrijd nog zo’n zes rijders in te halen.

Marc blikt tevreden terug op zijn derde zesdaagse waarin hij op een 82ste plaats is geëindigd. Samen met het Junior Trophy team is hij op een achtste plaats geëindigd. Ook Tommie reed zijn derde zesdaagse uit en wist op een 78ste plaats te eindigen in de scratch en bij de juniors werd hij dertigste. Ook Tommie maakte deel uit van het Junior Trophy team en wist net als Marc achtste te worden. Jarno blikt tevreden terug op de zesdaagse. Het was een super ervaring maar er had zeker meer ingezeten. Hij eindigde op een 68ste plaats in de scratch van de clubs. Met het team haalde hij helaas geen uitslag omdat een teamlid uit viel.

Naast de drie mannen reed hij ook Vilde Holt mee in de zesdaagse. Ook zij wist de finish te halen en werd met clubteam Nederland samen met Nigel Blomer en Lucas Dolfing achttiende. Ze is de eerste Noorse dame die ooit de ISDE uit heeft gereden.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search