Nina Klink pakt de Dutch Cross Country titel

Nina Klink van het WPM KTM team heeft in Eindhoven de Dutch Cross Country titel in de wacht weten te slepen. Het was een zware dag maar na verschillende valpartijen en twee keer vastgereden te hebben, wist Nina toch haar klasse te winnen en de titel te pakken.

Net zoals in de rest van Nederland kwam het in Veldhoven ook met bakken uit de lucht waardoor het een overlevingstocht werd. Gedurende de dag heeft Nina van alles meegemaakt. Het rijden in de modder is niet echt Nina haar ding maar ze ging ervoor om er het beste van te maken. De organisatie heeft alles gedaan wat ze konden om er een mooie wedstrijd van te maken.

Nina begon achter in het veld aan de wedstrijd, wat in deze modderige omstandigheden niet echt handig was. Gedurende de wedstrijd kon ze een aantal plaatsen naar voren komen. Omdat het de hele wedstrijd met bakken uit de lucht kwam, werd het een wedstrijd met vallen en opstaan in de natte modderpoel. Veel rijders reden zich vast en dit overkwam ook Nina tot twee keer toe. Ondanks dit wist Nina wel haar klasse te winnen en werd zesde totaal. 

Omdat haar voorsprong nu meer dan 100 punten bedraagt is Nina al vroegtijdig kampioen geworden. Op 15 oktober wordt de laatste wedstrijd van dit kampioenschap verreden in Opende.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search