WPM KTM team scoort top vijf plaatsen in ONK Enduro in Dinant

De derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap werd het afgelopen weekend verreden in het Belgische Dinant. Het WPM KTM team wist tijdens deze wedstrijd verschillende top vijf plaatsen in de wacht te slepen.

Er moesten vier ronden met per ronde twee proeven afgelegd worden. Na deze vier ronden moest de eerste proef nog een keer gereden worden waardoor de einduitslag bepaald werd aan de hand van negen proeven.

De eerste proef was uitgezet op een klei akker en was rond de 3,5 min lang. Proef 2 was op een grashelling met een aantal hoogteverschillen en diverse op en afstapjes. Dit was een hele mooie proef en zat op een kleine zes minuten.

De eerste proef was een echte crosstest die meteen na de start op het programma stond. Tommie Jochems vond dit lastig en deze proef lag hem dan ook beduidend minder goed dan de tweede proef. In iedere ronde probeerde hij de schade in de eerste proef beperkt te houden zodat hij in proef 2 tijd goed kon maken op de concurrentie. Door de korte proeven waren de verschillen tussen de rijders klein.

Tommie sloot de dag uiteindelijk af op een vijfde plaats in de E1 klasse en was hiermee de snelste Nederlander.

Ondanks dat Mark Wassink er in de beginfase nog iets in moest zien te komen, ging het rijden lekker. Hij zette nette tijden op de klok en heeft in de proeven weinig fouten gemaakt. Dit resulteerde in een vierde plaats in zijn klasse en een vierde plaats in de scratch van de Nederlanders.

Marc Zomer opende sterk en wist gelijk in de proeven goede tijden op de klok te zetten. Gedurende de dag maakte hij weinig fouten en stond op een derde plaats van de Nederlanders. Helaas maakte hij in de laatste ronde net iets teveel fouten waardoor hij wat tijd verloor. Dit koste hem zijn derde plaats en eindigde op een vierde plaats met een achterstand van slechts 3.5 sec op de derde man.

Jarno Zandbergen wist in de eerste proef gelijk een goede tijd neer te zetten. In de tweede proef ging hij op het gladde grasland even onderuit. Hierbij brak zijn versnellingspook af waardoor hij de rest van de proef in één versnelling uit moest rijden. Hierdoor ging er best veel tijd verloren maar omdat het tijdens de rest van de enduro goed ging, kwam hij steeds dichterbij. Uiteindelijk sloot hij de dag af op een zevende plaats in de E1 klasse.

Robin Nijkamp reed zijn eerste ONK Enduro wedstrijd van dit jaar. Na zijn knieblessure en last van zijn rug vanwege een hernia, besloot Robin om weer van start te gaan. Voor aanvang van de wedstrijd had Robin slechts twee keer met de motor gereden en hierdoor was het in de beginfase even wennen. Zonder verwachtingen ging hij van start maar het rijden ging lekker. Wel is hij in de derde proef even een keer onderuit gegaan. Robin sloot de dag af op een elfde plaats in zijn klasse en hoopt aankomend weekend weer iets verder naar voren te klimmen.

Aankomende zaterdag staat voor het WPM KTM team de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma in Vorden.

Fotocredits – shots by roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search