Vier top vijf plaatsen voor het WPM KTM Team in ONK Enduro in Vorden

Het WPM KTM team heeft in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Vorden vier top vijf plaatsen in de wacht weten te slepen en eindigde met Tommie Jochems op een tweede plaats in de E1 klasse.

Tommie Jochems kwam in proef 1 gelijk ten val en baalde hier enorm van. Hij herpakte zich goed in de tweede proef. De derde proef op het bouwland lag hem minder goed maar hier wist hij in de eerste ronde de schade beperkt te houden.

In de tweede ronde wist hij de opgelopen achterstand in de eerste twee proeven weg te werken waardoor hij aan de leiding kwam in de E1 klasse. Een valpartij in proef 3 zorgde ervoor dat hij de koppositie weer af moest staan. In de derde ronde waren de verschillen klein maar in de derde proef was er een probleem met de tijdwaarneming. De tijd van Tommie was op een of andere manier niet geregistreerd. In de laatste proef van de dag maakte Tommie zich kwaad en perste er een tijd uit waarmee hij tien seconden sneller was dan de tweede man in de E1 klasse. Omdat er een tijd ontbrak voor Tommie maakte dit de einduitslag zeer spannend. Na overleg tussen wedstrijdleider en de tijdwaarneming is besloten om een gemiddelde tijd te nemen van de eerdere verreden ronden. Door deze beslissing kwam Tommie net tekort om de wedstrijd te kunnen winnen en werd nu tweede.

Jarno Zandbergen begon veelbelovend aan de dag en wist in de gladde proeven snelle tijden neer te zetten.  De gehele dag stond hij in de top 3 van de E1 klasse. In proef 3 van de laatste ronde was hij iets te gretig en kwam hij ten val met nog twee bochten te gaan. Omdat de verschillen tussen de rijders heel klein waren en elke seconde telde, kwam hij door deze valpartij net vijf seconden tekort om derde te kunnen worden en werd nu vierde in de E1 klasse en elfde in de scratch.

Marc Zomer ging in de eerste proef in een hoog tempo rond en wist onmiddellijk de snelste tijd neer te zetten in de E1 klasse. Door een klein foutje kwam hij in de tweede proef even ten val. In de derde proef ging het wat moeizamer omdat het hier erg glad was. Vanaf de tweede ronde gingen ook die proeven een stuk beter en zat hij lekker in zijn ritme. Marc legde uiteindelijk beslag op een vijfde plaats in de E1 klasse en werd twaalfde in de scratch.  

Door de regenval in de nacht van vrijdag op zaterdag was proef 1 in de eerste ronde erg glad. Deze proef liep voor Mark Wassink niet lekker waardoor hij niet verder kwam dan een twaalfde tijd in de scratch. Na deze proef begon het beter en beter te gaan en wist hij veel plaatsen goed te maken. Uiteindelijk eindigde hij op een vijfde plaats in de E2/3 klasse en werd ook vijfde in de scratch.

Omdat Robin Nijkamp de voorgaande enduro wedstrijden niet heeft gereden, moest hij in de laatste minuut van de inters starten. Robin was iets te voorzichtig maar gedurende de dag kreeg hij meer vertrouwen en werd het rijden beter. Robin eindigde op een negende plaats in zijn klasse en kijkt terug op een mooie enduro.

Nick Buitenhuis reed sinds lange tijd weer zijn eerste wedstrijd. Ondanks dat hij in het begin nog een beetje zoekende was, begon hij positief aan de dag. Proef 1 lag hem niet goed. Hier werd gereden op wortels en moesten de rijders zich lang concentreren. Proef 2 had hij beter onder de knie en ging per ronde beter. Proef 3 was uitgezet op een bouwland en dit ging hem goed af.

Na vier ronden moesten de rijders nog een keer proef 1 rijden. Dit was voor Nick nog wat teveel omdat zijn conditie en kracht nog niet top zijn. Vlak voor deze proef begon het hard te regenen waardoor de wortels spiegelglad waren. Nick was in deze proef te overmoedig en kwam tot drie keer toe ten val. Nick eindigde op een elfde plaats in de E1 klasse en werd vierendertigste in de scratch.

Aanstaande zaterdag gaat het ONK Enduro verder in Hellendoorn.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search