WPM KTM team pakt een overwinning en podiumplaats in ONK Enduro Hellendoorn

De vijfde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro is voor het WPM KTM team goed verlopen. Tommie Jochems wist de E1 klasse te winnen en in dezelfde klasse werd Jarno Zandbergen derde. Ook de andere teamleden van het WPM KTM team waren goed op stoom en wisten snelle tijden neer te zetten in de proeven.

Proef 1 bestond uit veel snelle knippen paden en liep daarnaast door het bekende zandgat van Hellendoorn. Proef 2 bestond uit veel kort draaiwerk tussen de bomen door. De laatste proef was uitgezet op en rondom het circuit van de MCNH waarbij de welbekende knippen paden naast het circuit gebruikt werden. 

Voor Tommie Jochems begon de dag uitstekend want in de eerste ronde wist hij gelijk een voorsprong op te bouwen ten opzichte van de concurrentie. Voor Tommie was dit ongebruikelijk omdat hij normaal gesproken eerst op gang moet komen. De tweede ronde verliep minder goed waardoor de concurrentie het gat kon dichten tot op minder dan een seconde. In de derde en beslissende ronde herpakte hij zich en wist hij zijn voorsprong terug te zetten op zeven seconden. Dit leverde hem de dagzege op in de E1 klasse.

Voor Jarno Zandbergen was de wedstrijd in Hellendoorn een thuiswedstrijd. Hij zette in de eerste proef gelijk een goede tijd neer. De rest van de dag ging het rijden lekker en waren de tijden in de proeven goed. Dit zorgde ervoor dat hij op een mooie derde plaats in de E1 klasse over de finish wist te komen en achtste werd in de scratch.

Marc Zomer schoot van start in Hellendoorn en wist opnieuw in de eerste proef de snelste tijd op de klok te zetten. Proef 2 lag hem minder goed en hierin verloor hij tijd op de concurrentie. Proef 3 ging opnieuw goed en zo kwam hij op een derde plaats uit de eerste ronde met een achterstand van zestien seconden op de leider. In de tweede ronde kwam hij in de eerste proef tien meter voor de finish ten val. Omdat de motor vast tussen de bomen zat, koste dit veel tijd. Ook had de motor hierbij schade opgelopen maar gelukkig kon hij zijn weg vervolgen. Na de valpartij ging het rijden niet soepel meer en ondanks dat Marc alles eruit probeerde te halen, kwam hij niet verder dan een zesde plaats in de E1 klasse.

De proeven in Hellendoorn waren niet al te lang en daar hield Nick Buitenhuis van. Hij begon lekker aan de dag en reed erg soepel. Echter het vertrouwen om hard door de hoge gaten en over de halve wortels te gaan was niet hoog genoeg waardoor hij hierbij tijd verloor. Daarnaast was zijn kracht na twee ronden op en dit had tot gevolg dat hij in de derde ronde in de proef in de zandkuil voorover van de motor dook. Hierbij kwam hij vast onder de motor te liggen en verloor veel tijd. Vervolgens kwam Robin Nijkamp hem achterop. Nick ging aan de kant maar waarschijnlijk niet ver genoeg waardoor Nijkamp er af ging. Hiervoor wil Nick zijn excuses aanbieden. Nick sloot zijn dag af op een dertiende plaats in de E1 klasse en werd zevenentwintigste in de scratch.

Mark Wassink opende sterk en wist in de eerste proef gelijk een derde tijd in de scratch neer te zetten. Hij zat hiermee binnen een seconde van de snelste. In de daaropvolgende proeven ging het lekker in de eerste ronde. In de tweede ronde kreeg hij last van een klein dipje en verloor hierdoor de concentratie en scherpte. Op de tijdcontrole voor de derde ronde heeft Mark zich weten te herpakken zodat hij in de laatste ronde weer mooie tijden op de klok kon zetten. Mark sloot de dag af op een vijfde plaats in de E2/3 klasse.

Met Robin Nijkamp ging het rijden lekker en hij had er erg veel plezier in. De tijden komen dan ook steeds dichterbij de concurrentie. De hele dag heeft hij weinig rare dingen meegemaakt en wist op een zevende plaats in zijn klasse over de finish te komen. 

Nina Klink werkte een constante dag af en wist elfde te worden in de N3 klasse en eindigde in de scratch als 32ste.

Op zaterdag 22 oktober gaat het kampioenschap verder in Harfsen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search