Nina Klink vijfde in het EK Enduro in Duitsland

Nina Klink van het WPM KTM team is in de laatste wedstrijd van het Europees Kampioenschap Enduro in het Duitse Rudersdorf op een vijfde plaats geëindigd. Nina kende een constante eerste dag waarin ze als vijfde wist te finishen. Ook op de tweede dag ging het rijden lekker totdat in de slotfase de vermoeidheid parten begon te spelen. In de laatste proef verloor ze door twee valpartijen veel tijd maar wist de dag toch op een nette vijfde plaats af te sluiten. 

Normaal zit de moeilijkheid bij de EK wedstrijden altijd in de route maar ditmaal zat het hem in twee van de drie proeven. Proef 1 was de extreme test en dit was een technische proef met veel hoogteverschillen. Proef 2 was de crossproef die was uitgezet op een groot stuk heide en voor het grootste deel vlak was. Proef 3 was de enduro test en dit was een erg lange, pittige proef met veel op- en afdalingen en diverse extreme obstakels erin.

Omdat dit voor Nina haar eerste EK wedstrijd van dit seizoen was, stond ze van de dertien startende dames in de laatste minuut ingedeeld. Dit had tot gevolg dat ze bijna in iedere proef wel andere dames achterop kwam en moest passeren. Gelukkig gingen de meesten netjes aan de kant waardoor ze er weinig hinder van ondervond.

Op de eerste dag ging ze om 08:50 uur van start voor een wedstrijd over twee ronden van 65 kilometer met daarin drie proeven verwerkt. Het werd de rijders niet makkelijk gemaakt omdat ze direct vanaf het startpodium in een rechte streep naar de start van de eerste extreme proef werden gestuurd. Normaal heeft Nina wat tijd nodig om haar ritme te vinden maar dit viel hier erg mee. Nina begon met een vijfde tijd in de eerste proef en werkte vervolgens een hele constante dag af. In de resterende proeven wist ze ook een vijfde tijd neer te zetten, wat haar ook een vijfde plaats in haar klasse opleverde. Nina was hier tevreden mee aangezien het meer dan een jaar geleden was dat ze voor het laatst een wedstrijd in het Buitenland heeft gereden blikte ze tevreden terug.

Qua ronden en tijden was de tweede dag hetzelfde als de eerste dag. Wel waren alle gaten dieper geworden en de proeven lagen er kapot gereden bij.  Nina begon gemotiveerd aan de dag maar door haar gretigheid kwam ze in de derde bocht ten val. Ze zat snel weer op de motor en wist de proef toch nog met een vijfde tijd af te sluiten. In de resterende proeven wist ze opnieuw een vijfde tijd neer te zetten maar in de laatste proef was de vermoeidheid toegeslagen. Het eerste deel verliep goed maar helaas schoot ze in het extreme gedeelte van de grote rotsblokken af waardoor ze er naast viel. Nina pakte snel haar motor weer op maar omdat de rotsblokken behoorlijk groot waren, koste het haar veel moeite om haar weg te kunnen vervolgen. Het is haar uiteindelijk wel gelukt maar tot overmaat van ramp viel ze op het volgende extreme gedeelte nogmaals waardoor haar proeftijd anderhalve minuut langzamer was dan de ronde ervoor. Gelukkig had Nina voldoende marge om de vijfde plaats vast te houden voor het eindklassement.

Nina vond het erg leuk om weer een keer mee te doen en kijkt met een tevreden gevoel terug op de wedstrijd. Vilde Holt, die ook voor het WPM KTM team uitkomt, legde op de beide dagen beslag op een tweede en derde plaats.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search