WPM KTM team pakt met Tommie Jochems Nederlandse endurotitel E1

Het WPM KTM team heeft met Tommie Jochems de Nederlandse endurotitel in de E1 klasse binnen weten te halen. Jochems won de eerste dag van de kampioensrit en nam op de tweede dag geen risico’s meer en finishte als tweede, wat voldoende was voor de titel.

De organisatie had drie mooie proeven uitgezet. Proef 1 was uitgezet op het weiland van Hendrik Jan Lovink. Deze proef was erg kort en technisch. Proef 2 (op dag 1) was een lange, snelle proef op het zand. Proef 2 (op dag 2) was een proef op en om de crossbaan van Halle en de derde proef vond plaats op en om het trial parcours van Zelhem. Deze laatste proef was wederom erg kort uitgezet en bevatte veel hindernissen, welke niet moeilijk waren, maar wel heel erg de snelheid naar beneden haalde. 

Tommie Jochems had veel tijd besteedt aan het verkennen van de proeven. Ondanks twee valpartijen in de eerste ronde begon hij als leider aan de tweede ronde. Helaas werd in deze ronde de proef op het zand niet gereden en dit was een nadeel voor Tommie. Hij weet dat hij in deze proeven het verschil kan maken maar kon hier in de tweede ronde niet van profiteren. Vervolgens kreeg hij in de derde ronde een tegenslag te verwerken want door een valpartij in de eerste proef verloor hij 25 seconden. In de proef op het zand wist hij de wedstrijd volledig om te draai en zijn achterstand om te buigen naar een voorsprong van tien seconden. Ook in de laatste proef wist hij de snelste tijd neer te zetten en won de E1 klasse met een voorsprong van zeventien seconden op de tweede man. 

Op de tweede dag concentreerde Tommie zich op het uitrijden van de wedstrijd. Hij heeft de hele dag niets gek gedaan en eindigde op een tweede plaats in de E1 klasse, wat hem de Nederlandse titel opleverde. In de eindstand van de scratch is Tommie dit jaar op zijn 250 machine vijfde geworden.

Marc Zomer begon iets te voorzichtig aan de eerste dag. Toch stond hij na de eerste ronde op een derde plaats in zijn klasse. In de daaropvolgende ronden begon het rijden beter te gaan en wist hij de dag af te sluiten op een derde plaats in zijn klasse. 

Ook op de tweede dag liep het lekker en heeft hij weinig fouten gemaakt. Alleen kwam hij in de tweede proef van de tweede ronde even een keer ten val. Dit koste hem een positie waardoor hij de dag af sloot op een vijfde plaats in de E1 klasse. Wel wist hij over het hele weekend netjes derde te worden!

Voor Jarno Zandbergen begon de tweedaagse gelijk met een pittige valpartij in de eerste proef. Hij schatte een boomstam verkeerd in en kwam ten val. Na de valpartij begon het rijden steeds beter te gaan en werden zijn tijden in de proeven sneller. Dit zorgde ervoor dat hij vierde werd in de E1 klasse en vijftiende in de scratch.

Op de tweede dag ging het rijden allemaal wat moeizamer en Jarno zat dan ook niet lekker op de motor. Dit had een aantal fouten tot gevolg en dit zorgde ook voor twee valpartijen. Hierdoor kwam hij op deze dag niet verder dan een zevende plaats in de E1 klasse en een zeventiende plaats in de scratch. Over twee dagen eindigde Jarno op een vierde plaats in de E1 klasse en werd veertiende in de scratch. Met deze resultaten heeft hij het kampioenschap op een vierde plaats af weten te sluiten en is in de scratch elfde geworden.

De dag van Nick Buitenhuis begon met een tegenslag want in de eerste proef nam hij een verkeerd spoor, welke onder een hek door liep. Nick kon net op tijd zijn stuur weg trekken maar helaas kwam de rest van zijn motor tegen een paal van het hekwerk aan. Hierbij werd de complete uitlaat naar achteren gedrukt en is de radiateurslang los gekomen. Helaas merkte hij gelijk al vermogen verlies. Hierdoor kwam hij de twee daaropvolgende proeven niet goed door. Helaas  hield de motor het niet vol en kwam hij tijdens de tweede ronde tot stilstand waardoor hij noodgedwongen de wedstrijd heeft moeten verlaten. 

Nick heeft de moeilijke beslissing genomen om te stoppen met het rijden van wedstrijden. Dit betekent tevens dat hij stopt met het rijden voor het WPM KTM team. Via deze weg wil Nick iedereen en alle sponsoren van het WPM KTM Team bedanken en voornamelijk André. 

Gelijk na de start van de eerste dag merkte Mark Wassink dat het rijden stroef ging en dat er geen fut in zat. Hierdoor liep het in de proeven niet lekker en waren zijn tijden niet wat het moest zijn. Mark heeft alles gedaan om dit te veranderen maar dit lukte niet waardoor er niet meer in zat dan een negende plaats.

De tweede dag begon met een beter gevoel en hierdoor waren zijn tijden ook sneller. Mark maakte weinig fouten en heeft lekker gereden. Dit resulteerde in een achtste plaats. In de sterke E2/3 klasse is hij op een zesde plaats geëindigd in de eindstand van het kampioenschap.

De voorbereiding op de wedstrijd verliep voor Robin Nijkamp verre van ideaal. Hij had een oogontsteking opgelopen waardoor zijn zicht tijdens de eerste ronde verminderde. Ondanks dit ging het rijden goed en heeft hij de hele dag weinig rare dingen meegemaakt. Robin eindigde op de eerste dag als tiende in zijn klasse en werd op zaterdag negende. In de scratch sloot hij de tweedaagse af op een elfde plaats.

Nina Klink kende tijdens de eerste dag een moeilijke eerste ronde waarin ze niet lekker in haar ritme kon komen maar vanaf de tweede ronde werd dit beter. Wel viel ze even in de eerste proef maar kon haar weg snel weer vervolgen. Proef 2 lag haar erg goed alleen kwam ze hier in de tweede ronde als eerste aan bij een gevallen rijder. Nina is bij deze geblesseerde rijder gestopt zodat deze in veiligheid kon worden gebracht. Uiteindelijk is deze proef geschrapt uit de uitslag. In de derde ronde zette Nina weer goede proeftijden op de klok en sloot de dag af op een tiende plaats in de N3 klasse.

De tweede dag begon stroef voor Nina. In de eerste ronde kon ze haar draai niet vinden en tot overmaat van ramp kwam ze in de tweede proef ongelukkig ten val waarbij ze onder de motor kwam te liggen. Hierbij heeft ze meer dan een minuut verloren, wat een flinke streep zette door haar uitslag. Vanaf de tweede ronde begon het beter te gaan maar helaas zat er op de tweede dag niet meer in dan een zeventiende plaats.

Seizoen 2022 zit er nu op! Het volledige WPM KTM team wil alle sponsoren, helpers, vrijwilligers, organiserende clubs bedanken voor dit mooie seizoen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search