Tommie Jochems en WPM KTM pakken podiumplaats in ONK Enduro Holten

Het WPM KTM team is aan een nieuw seizoen in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro begonnen. De eerste wedstrijd werd afgelopen zaterdag verreden in Holten en hier gingen de rijders op pad om in hun eerste wedstrijd van het seizoen hoog te scoren.

De organisatie had drie proeven uitgezet. De eerste proef liep op en om de crossbaan van Holten, welke per ronde twee keer gereden moest worden. De twee andere proeven gingen voor het grootste deel over bouwland met een klein gedeelte single track in het bos. Door de drie mooie en lange proeven was er in totaal zo’n 1 uur en 43 minuten proeftijd. Voor aanvang van de enduro kreeg het team een tegenslag te verwerken want Marc Zomer kon vanwege griep niet deelnemen aan deze eerste wedstrijd van het seizoen.

Tommie Jochems had de hele dag de derde plaats in handen met af en toe een eerste of tweede tijd in de E1 klasse. Voor zaterdag was de derde plaats dan ook het maximaal haalbare voor Tommie. In de scratch eindigde hij op een tiende plaats.

Tommie is redelijk content met de uitslag, al zit er zeker nog verbetering in. Gedurende het seizoen gaat hij de puntjes weer op de i zetten waardoor de verschillen weer in zijn voordeel zullen zijn.

Jarno Zandbergen had het goede gevoel gelijk te pakken in de eerste proef. Helaas maakte hij in het midden van de eerste proef een klein foutje en kwam ten val. Toen hij weer op de motor zat, merkte hij dat zijn versnellingspook bij de valpartij krom was gebogen. Omdat het schakelen hierdoor moeilijker ging, verloor hij wat tijd. Na de proef heeft Jarno de versnellingspook gewisseld en kon hij de rest van de enduro weer rijden als normaal. Ondanks een kleine valpartij in proef 4 heeft hij verder niets geks meegemaakt waardoor hij aan het einde van de dag als vierde werd geklasseerd in de E1 klasse en twaalfde werd in de scratch.

Mark Wassink begon in Holten aan zijn twintigste enduroseizoen. Mark had de hele dag een lekker ritme in handen en wist nette en constante tijden op de klok te zetten. Hij finishte op een zesde plaats in de E2/3 klasse en was hiermee zevende in de scratch. Hier zaten ook nog twee Belgen bij waardoor Mark dik tevreden was over zijn uitslag.

Robin Nijkamp had in de beginfase veel last van zere en harde onderamen. Dit zorgde ervoor dat Robin het gas niet meer open durfde te houden. Na anderhalve ronde begon het beter te gaan en werden zijn tijden beter. Uiteindelijk wist hij negende te worden in zijn klasse en dertiende in de scratch.

Nina Klink verloor in de eerste proef gelijk tijd omdat ze veel rijders achterop kwam. Dit ontstond omdat er op volgorde van klasse en rijnummer gestart werd. Hierdoor was het snelheidsverschil erg groot. Verder ging het rijden de hele dag lekker en door geen fouten te maken wist ze er een hele mooie vierde plaats uit te halen in de N3 klasse. In de scratch van de Nationalen eindigde ze op een vijftiende plaats.

Aankomende zaterdag staat al de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Enter.

Fotocredits – Shots By Roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search