Jochems opnieuw derde in ONK Enduro in Enter, Wassink vijfde

Tommie Jochems van het WPM KTM team is in de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Enter opnieuw derde geworden. Jochems was lang in strijd om de tweede plaats maar maakte in de laatste proef teveel fouten waardoor hij uiteindelijk derde werd. Mark Wassink wist in de E2/E3 klasse vijfde te worden.

Er waren drie proeven uitgezet. Door het slechte weer waren de omstandigheden vooral in proef 1 en proef 3 erg slecht. 

Door de sneeuwval in de nacht van vrijdag op zaterdag begon Tommie Jochems aan een witte en gladde eerste ronde. In de eerste proef liep het gelijk lekker en wist hierin de snelste tijd van zijn klasse en een derde tijd in de scratch neer te zetten.  In de tweede proef maakte hij echter bij het aan remmen van het bekende bruggetje in Enter een fout. Hij ver remde zich en belandde in een sloot. Hierbij verloor hij zijn voorsprong. De derde proef lag hem niet zo en daarin verloor hij ook wat tijd tijdens de eerste ronde. In de tweede ronde wist hij zichzelf op te werken naar een tweede plaats. In de derde ronde ging het er in de laatste proef om. Helaas gokte hij in een bocht verkeerd en stond hij handstand in de modder. Daarna liep het niet lekker meer en door nog twee valpartijen in dezelfde proef, slaagde Tommie er niet in om de tweede plaats vast te houden en werd opnieuw derde. In de scratch van de inters legde hij beslag op een negende plaats. 

Omdat Marc Zomer de enduro in Holten had gemist vanwege ziekte, moest hij in Enter achteraan starten in de scratch. Omdat de omstandigheden in proef 1 en 3 heel slecht waren, werkte dit niet in het voordeel van Marc. Ondanks dit had hij na twee ronden de vierde plaats in handen. Echter met nog een ronde te gaan merkte hij dat zijn energie nog niet is wat het was voor zijn griep. Hierdoor verloor hij in de laatste ronde wat tijd in de proeven en eindigde op een zesde plaats in de E1 klasse.

Voor Jarno Zandbergen was het een dag om snel te vergeten. Het rijden ging lekker en ook zette hij goede tijden neer in de proeven. Ondanks een valpartij in proef 3 verspeelde hij weinig tijd. In proef 4 zat een brugje en omdat Jarno hier verkeerd uitkwam, viel hij er vlak voor. De motor bleef op het bruggetje liggen maar Jarno belandde zelf in de sloot. Dit koste heel veel tijd maar gelukkig kon hij zijn weg wel vervolgen. Omdat hij helemaal nat was en het heel koud was, verkrampte hij tijdens en het rijden en hierdoor begon het moeizamer te gaan. Op de tijdcontrole heeft Jarno snel droge kleren en laarzen aangetrokken voor in de laatste ronde. Hierin ging het gelukkig weer beter totdat hij in de laatste proef voor een verkeerd spoor koos en zich helemaal vast reed. Hierbij ging veel tijd verloren waardoor Jarno uiteindelijk genoegen moest nemen met een tiende plaats in de E1 klasse.

Mark Wassink starte in de tweede minuut en had hiermee een mooie positie om aan de proeven te beginnen. Mark hoefde de sporen niet te maken en omdat het zo nat was, hoefde hij ook niet door de kapot gereden stukken. In de eerste twee proeven liep het lekker maar in de derde proef ging het wat stroever. Mark herpakte zich en in de tweede ronde liepen de proeven constant en lekker. Dit resulteerde in een vijfde plaats in de E2/E3 klasse en een zesde plaats in de scratch.

Enduro Enter.

Robin Nijkamp reed voor zijn gevoel lekker maar omdat hij een aantal kleine dingen mee maakte, vielen de tijden hem toch wat tegen. Het klopte voor Robin allemaal niet in Enter maar ondanks dit kijkt hij toch terug op een mooie enduro waarin hij negende werd in de E2/E3 klasse en twaalfde in de scratch.

Nina Klink begon goed aan de dag en wist in de eerste proef een zevende tijd neer te zetten. Deze omstandigheden liggen Nina niet zo maar toch probeerde ze er het beste van te maken. Echter in proef 3 ging het bij het uitkomen van een bocht mis. Ze kwam in de modder ten val en omdat de motor zo vastgezogen vast zat, lukt het haar niet om haar motor in haar eentje los te krijgen. Toen dit eenmaal gelukt was, zat Nina zelf tot aan haar knieën vastgezogen waardoor het haar veel moeite en tijd koste om weer verder te kunnen. Nina had hier minuten verloren waardoor een goede uitslag gelijk verkeken was. Door de slechte omstandigheden was proef 1 er al uitgehaald in de tweede ronde en uiteindelijk reden de Nationalen ook maar twee ronden. De uitslag werd daardoor bepaald aan de hand van vijf proeftijden en omdat Nina in proef 3 erg veel had verloren, zat er niet meer in dan een negenentwintigste plaats. Dit is een compleet ander resultaat dan de vierde plaats van een week eerder maar Nina blijft hard werken en zal er over twee weken bij de Cross Country in Westerbork weer staan.

Fotocredits – Shots by Roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search