Vilt Holt pakt dagwinst EK Enduro in Italie

Vilde Holt van het WPM KTM team heeft de tweede dag van het Europees Kampioenschap Enduro in Fabriano, Italie gewonnen.

Er waren drie mooie, technische Buitenlandse proeven uitgezet. Omdat er regen voorspeld werd, kon het hier en daar nog weleens lastig worden.

Voor Vilde Holt was het een weekend om van te leren. De eerste dag liep niet lekker want ze maakte teveel fouten waardoor ze genoegen moest nemen met een vierde plaats. Vilde was niet tevreden over haar rijden en was vastbesloten om het op de tweede dag beter te doen. Op de tweede dag liep het beter en ze wist in alle proeven de snelste tijd in haar klasse neer te zetten. Ze won haar klasse en voelde zich heel comfortabel op de motor in de moeilijke omstandigheden.

Marc Zomer begon wat moeizaam aan de eerste dag omdat hij last had van opgepompte armen en hierdoor niet lekker in zijn ritme kwam. Hierdoor maakte hij ook een aantal kleine foutjes en dit had tot gevolg dat hij een paar keer ten val kwam. Marc sloot de eerste dag af op een zeventiende plaats in zijn klasse.

Het had de hele nacht van zaterdag op zondag geregend en de voorspelling was dat het de rest van de dag ook niet droog zou worden. Het beloofde een pittige dag te worden. De organisatie deed er alles aan om de route en de proeven berijdbaar te houden. Uiteindelijk werd er een proef uitgehaald. Het rijden ging nu een stuk beter met Marc en hij had geen last van de natte omstandigheden. Dit resulteerde in een veertiende plaats in zijn klasse.

Nina Klink kwam aan de start bij de DXCS wedstrijd in Westerbork. Ze hadden een mooi parcours uitgezet met een extreme gedeelte, stukje bouwland, single track en crossbaan waardoor de rijders ongeveer ruim 7 minuten over een ronde deden. De omstandigheden waren ondanks de regen van afgelopen tijd erg goed, enkel de single track hadden ze na vorig jaar niet bijgewerkt waardoor het nu een lange sleuf was geworden.

De dames, Open en 40+ klasse reden samen waardoor er in totaal ongeveer 70 rijders van start gingen. Nina pakte een goede start en kwam aan het einde van de eerste ronde op een vierde plaats voor start/finish. Door een valpartij zakte ze terug naar een achtste plaats. Gedurende de wedstrijd kwam ze weer terug naar voren en ondanks twee valpartijen wist ze totaal vierde te worden en was hiermee de beste dame.

Aankomend weekend staat de tweede wedstrijd van het Europees Kampioenschap Enduro op het programma in Portugal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search