Vilde Holt wint dames klasse bij de Extreme XL Lagares

Vilde Holt van het WPM KTM team heeft de dames klasse van de Extreme XL Lagares weten te winnen. Holt hield zich op de drie zware dagen goed staande en pakte de overwinning.

De Extreme XL Lagares is één van de meest moeilijke extreme enduro wedstrijden op de kalender. Het was de eerste keer dat er ook een dames klasse was en daardoor besloot Vilde om deel te nemen. Haar doelstelling was om iedere dag te kunnen starten en het zo goed mogelijk te doen omdat ze op voorhand niet goed wist wat haar te wachten stond.

De eerste dag was een proloog die bestond uit een endurocross test van 47 kilometer met daarbij anderhalve kilometer aan moeilijke obstakels. Vilde voelde zich goed en ook het rijden ging lekker. Vilde wist de dames te klasse te winnen met een voorsprong van 15 minuten op de tweede dame en 35 minuten op de derde dame.

De tweede dag bestond uit een super enduro wedstrijd. Het was een hele moeilijke baan maar Vilde hield het hoofd koel en wist zo ook de tweede dag te winnen.

Tijdens de derde dag kwam ze erachter wat de XL Lagares precies inhoud. Het doel was om zo ver mogelijk te komen. Ze slaagde erin om tot CP 6 te komen en finishte hiermee op een tweede plaats.

Vilde is heel blij over hoe haar weekend is verlopen. Het was een hele goede training voor haar en ze voelt zich nu comfortabeler in moeilijke situaties.

De volgende wedstrijd voor Vilde is het Europees Kampioenschap Enduro in Portugal.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search