Nina Klink wint dames klasse bij de DXCS-wedstrijd in Bovensmilde

Nina Klink heeft bij de DXCS-wedstrijd in Bovensmilde de dames klasse weten te winnen. Klink kwam slecht uit de start maar werkte zich gedurende de wedstrijd terug op naar voren. In het totaalklassement kreeg ze de tweede plaats in handen maar vanwege een tankstop verloor ze een aantal plaatsen en finishte totaal als vijfde, wat voldoende was voor de eindzege bij de dames.

De ronde leek op een grote crossbaan van ongeveer 6 minuten, uitgezet op een bouwland en op +/- 20 boomstammen na, zaten er verder geen moeilijke dingen in. Als je dit 2 uur achter elkaar ronde na ronde hebt, dan wordt dat vanzelf wel pittig. 

De dames, Open en 40+ klasse reden samen waardoor ze totaal op ongeveer 50 rijders kwamen. Nina pakte geen goede start omdat het mis ging bij het in de versnelling zetten van de motor. Hierdoor moest ze helemaal vanuit de achterhoede terug naar voren komen. Gedurende de wedstrijd kreeg Nina de tweede plaats in handen. Omdat Nina niet onder tanken uit komt met haar 2-takt motor, gingen er bij de pitstop weer een paar plaatsen verloren ten opzichte van de rijders die op 4-takt motoren rijden. Na anderhalf uur rijden maakte ze de pitstop en kwam als vijfde terug in de wedstrijd. Dit was ook de positie waarop ze is geeindigd. Dit was voldoende om de dames klasse te winnen in Bovensmilde. De hele dag ging het rijden goed met Nina, al heeft ze wel twee kleine valpartijen meegemaakt.

Op 11 juni staat de volgende wedstrijd op het programma in Eindhoven.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search