Mark Wassink op het podium in endurosprint in Heerde

Mark Wassink van het WPM KTM team is in de tweede wedstrijd van de endurosprint competitie in Heerde op het podium geeindigd. Wassink had het in de beginfase moeilijk maar kwam steeds beter in zijn ritme en wist in de laatste ronde nog de derde plaats voor zich op te eisen.

De organisatie had veel werk verzet en twee mooie proeven uitgezet. Het parcours liep op en rondom de crossbaan en had veel leuke afwisselingen. Wel was de route al behoorlijk kapot gereden omdat er al drie dagen volop gereden was. Mark had geen mogelijkheid gehad om de proeven goed te verkennen en ging er een beetje blind in. Iedere ronde bestond uit twee proeven, die achter elkaar verreden moesten worden en in totaal moesten deze zes keer afgelegd worden met proef 1 een keer extra. Dit betekende dat er dertien proeven gereden moesten worden met een proeftijd van meer dan een uur. Mark ging koud de eerste proef in en deze verliep dan ook wat stroef. Ook kwam hij hier een keer ten val en koos een keer het verkeerde pad. Hierdoor wist hij geen goede tijd neer te zetten. Ook de tweede proef was lastig omdat hij niet wist wat er kwam. Vanaf de derde ronde begon hij er door heen te komen en begon het beter en beter te gaan. Tegen het einde wist hij top drie tijden op de klok te zetten met een uitschieter als snelste tijd, wat goed was. Dit zorgde ervoor dat hij in de laatste proef nog doorschoof van een vierde naar een derde plaats. Mark was dik tevreden over het rijden en kijkt met een goed gevoel terug op deze endurosprint!

Jarno Zandbergen had voorafgaande aan de endurosprint niet veel gereden en dit merkte hij gelijk in de beginfase. In de eerste drie ronden ging het rijden moeizaam en kon hij niet lekker opgaan. Ook maakte hij in de vijfde proef even een keer foutje en kwam ten val. Vanaf de vierde ronde kwam hij in het juiste ritme en werden zijn tijden in de proeven steeds sneller. Hij sloot de dag af op een achtste plaats, waar hij niet helemaal tevreden over was omdat er meer ingezeten had. 

Marc Zomer vond het lastig dat je voordat je de proeven in ging, geen route had om alvast wat ritme op te bouwen. Marc had last van opgepompte armen waardoor hij even ten val kwam. Het koste hem teveel tijd om in zijn ritme te komen. Pas vanaf de vierde ronde begon het lekker te gaan. Dit was te laat waardoor er niet meer in zat dan een elfde plaats.

Vilde Holt kwam aan de start in het wereldkampioenschap enduro in Finland en wist hier negende en zevende te worden. Er is geen tijd van rusten voor Vilde want aankomend weekend komt ze alweer aan de start bij de volgende wedstrijd van het wereldkampioenschap in Zweden.

Op zaterdag 10 juni gaat de endurosprint competitie verder in Groesbeek. Ook hier zullen verschillende leden van het WPM KTM team aan de start komen!

Fotocredits – ShotsbyRoos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search