Succesvol weekend voor het WPM KTM team

Mark Wassink van het WPM KTM team heeft zaterdag bij de derde wedstrijd van het Enduro Sprint Kampioenschap in Groesbeek een podiumplaats weten te behalen. Ook Jarno Zandbergen kwam hier in actie en wist vijfde te worden. Nina Klink wist een dag later de Dutch Cross Country in Eindhoven te winnen waardoor het een succesvol weekend was voor het WPM KTM team.

De organisatie van de endurosprint in Groesbeek had een mooie proef op en rondom de crossbaan uitgezet. Omdat de crossbaan best tricky was telde deze in de eerste ronde niet mee waardoor deze goed verkend kon worden. Mark Wassink was hierdoor al iets los gereden en wist gelijk in de eerste proef een goede tijd neer te zetten. In de tweede, derde en vierde ronde ging het rijden steeds beter en wist hij snellere tijden in de proeven neer te zetten. In de laatste ronde zette hij nog eens aan om te proberen nog iets scherpere tijden neer te zetten maar dit resulteerde in een paar kleine foutjes. Ondanks dit wist hij de dag op een nette derde plaats af te sluiten. 

Jarno Zandbergen ging lekker van start en had gelijk een goed gevoel op de motor. Ondanks dat hij in de eerste proef nog wat te voorzichtig was, reed hij wel al een goede tijd. De rest van de dag wist hij telkens zijn tijden te verbeteren en dit leverde hem uiteindelijk een vijfde plaats op in de uitslag. 

Nina Klink kwam aan de start bij het Dutch Cross Country Championship in Eindhoven. Met dertig graden en veel stof beloofde het een zware dag te gaan worden.  

In totaal gingen er 30 rijders van start waarbij de dames samen reden met de 40+ klasse. Nina pakte een redelijke start maar had in de beginfase veel last van het opwaaiende stof. Tijdens de eerste ronde werkte Nina zich op naar voren maar aan het einde van de ronde werd de wedstrijd afgevlagd omdat een aantal rijders vanwege het stof de hekken in waren gereden. Dit betekende een herstart voor de rijders. In de tijd die ze had tot aan de herstart zette Nina snel even een schoon Twin Air filter in haar KTM machine en tankte ze wat benzine bij. 

Bij de herstart zat Nina er ditmaal beter bij en kon als zevende aan de wedstrijd beginnen. Ze werkte zich op naar voren en besloot om al na vier ronden een pitstop te maken om opnieuw het filter te wisselen. Ze deed dit al na 45 minuten, wat betekende dat ze daarna nog 1 uur en 45 minuten verder moest. Ze besloot om dit hele gedeelte met één filter te doen. Het rijden ging verder goed maar Nina nam in iedere ronde op een bepaald gedeelte van het parcours iets gas terug om uit haar camelback te drinken in verband met de extreme hitte. Hierdoor kon ze de wedstrijd op gecontroleerde wijze uitrijden en won zowel van de dames als het volledige deelnemersveld!

Over twee weken staat voor het WPM KTM team de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in het Belgische Chimay.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search