Tommie Jochems wint E1 klasse bij het ONK Enduro in Chimay

Het WPM KTM team kwam afgelopen zondag aan de start bij de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Chimay. Deze wedstrijd werd samen met het Belgisch Kampioenschap verreden. In deze wedstrijd was het hoogtepunt een podiumplaats voor Tommie Jochems want hij wist de E1 klasse te winnen.

Er stonden vier ronden op het programma van 2 uur en 10 minuten per ronde. In iedere ronde waren twee proeven opgenomen waardoor de uitslag bepaald werd aan de hand van acht proeftijden. De eerste proef was uitgezet in een steengroeve en de andere liep over een weiland en gravelpaden.

Tommie Jochems begon positief aan de dag en wist nette tijden neer te zetten in zowel zijn eigen klasse als in de scratch. In de tweede ronde wist hij zijn tijden van de eerste ronde te verbeteren en vond hij de aansluiting met de leider van de E1 klasse.

In de derde ronde ging het buitengewoon goed. Hij wist in de steengroeve een tweede tijd neer te zetten en kwam tot op een halve seconde van de Belgische leider. Opdat moment was hij ook de snelste Nederlander in de scratch.

In de vierde en laatste ronde heeft hij zijn best gedaan om dit vast te houden maar in de steengroeve maakte hij twee foutjes waarbij hij kostbare tijd verloor. In de laatste proef zette hij nog eens alles op alles maar kwam uiteindelijk net zes seconden tekort om zijn klasse te kunnen winnen en het verschil met de snelste Nederlander was slechts 2,5 sec. Omdat een Belg de E1 klasse won, zegevierde Tommie wel in het ONK E1.

Tommie heeft in Chimay goede zaken gedaan voor het klassement.

Marc Zomer zat gelijk lekker in zijn ritme en dit zorgde ook voor een goede tijd in de eerste proef. Ook de tweede proef lag hem goed en hij wist het goede gevoel dan ook door te zetten. De rest van de dag was hij in gevecht om de vierde plaats in de E1 klasse en met nog één proef te gaan stond hij 0,4 sec voor op de vijfde man. Marc zette alles op alles en wist zijn tijd in deze proef te verbeteren maar helaas was het niet voldoende waardoor hij de dag afsloot op een vijfde plaats in de E1 klasse met een verschil van 0,6 sec op de vierde man.

Voor Jarno Zandbergen begon de dag moeizaam en het rijden ging niet echt lekker. Ook kwam hij in de eerste proef van de tweede ronde even ten val waarbij kostbare tijd verloren ging. Na de tweede ronde begon het rijden iets beter te gaan maar het was nog steeds niet zoals het hoort te zijn. In de rest van de wedstrijd heeft Jarno geen gekke dingen gedaan en de wedstrijd netjes uitgereden op een achtste plaats in de E1 klasse waarvan hij de zesde Nederlander was.

Mark Wassink had gelijk een goed ritme in handen en wist in de eerste proef een goede tijd neer te zetten. Dit wist hij in de tweede proef verder te zetten en ook in de daaropvolgende ronden ging het rijden goed. Mark heeft er het maximale uitgehaald en dit was een elfde plaats in combinatie met de Belgen en een vijfde plaats in de scratch van de Nederlanders waarbij hij vierde werd in zijn klasse. Het zat allemaal dicht bij elkaar en het was stuivertje wisselen!

Met Robin Nijkamp ging het rijden goed en hij heeft de hele dag weinig meegemaakt. Alleen ging hij in de eerste proef van de derde ronde even een keer onderuit waarbij hij tijd liet liggen. Gelukkig was dit niet erg voor zijn uitslag en wist hij negentiende te worden van alle inters en twaalfde van de Nederlanders.

Maik Verhoef stond aan de start bij het Nederlands Kampioenschap 250 Cup in Axel. In de tijdtraining slaagde hij er niet in om een optimale tijd neer te zetten omdat hij iets te weinig focus had in de ronden die hij aan zette.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Maik want bij de start liet hij zijn motor afslaan en moest daardoor van achter uit het veld terug naar voren zien te komen. Hij werkte zich terug op naar een dertiende plaats maar na een fout en een valpartij zakte hij terug naar een zestiende plaats, waarop hij uiteindelijk ook finishte.

In de tweede manche liep het allemaal beter en wist hij na een goede start bijna de hele manche op een vijfde plaats te rijden. Echter met nog drie ronden te gaan, verloor hij nog een positie en werd zesde.

Over twee weken gaat het kampioenschap verder in Berghem.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search