Nina Klink wint dames klasse bij DXCS wedstrijd in Varsseveld

Nina Klink van het WPM KTM team heeft de dames klasse van de DXCS wedstrijd in Varsseveld weten te winnen. Klink werkte een sterke wedstrijd af waarin ze tevens in het totaalklassement aan de leiding heeft gereden. Na haar pitstop kwam ze vanaf een zesde plaats terug naar een tweede plaats en dit was voldoende om de damesklasse op haar naam te schrijven!

Ten opzichte van vorig jaar had de organisatie een beter lopende ronde uitgezet met leuke obstakels, die allemaal goed te doen waren. De dames reden samen met de 40+ en open klasse, wat een totaal van 45 deelnemers opleverde.

Er werd aan de hand van een Le Mans start gestart en Nina kon rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. In de eerste paar ronden was het een beetje treintje rijden maar Nina wist dat ze twee uur de tijd had om naar voren te komen. Iedere ronde wist ze plaatsen goed te maken en nam op een gegeven moment de leiding in de wedstrijd in handen. Nina heeft haar pitstop zo lang mogelijk uitgesteld en deze plande ze na anderhalf uur.

Na de pitstop kwam ze op een vierde plaats terug in de wedstrijd en kende een sterke slotfase. Ze wist zich terug op te werken naar een tweede plaats en ze wist nog tot op zes seconden van de uiteindelijke winnaar te komen. Wel wist Nina de dames klasse op haar naam te schrijven.

Aankomende zaterdag zal het WPM KTM team van start gaan in Westerbork!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search