WPM KTM Team trotseert de hitte bij de endurosprint in Westerbork

Ter vervanging van de afgelaste endurowedstrijd te Bergeijk werd er een Endurosprint toegevoegd aan de Enduro kalender te Westerbork. Het niet door kunnen gaan van een mooie enduro wedstrijd zoals in Bergeijk werd zeer betreurd maar mooi om te zien dat een club als MSV Motordrenthe er alles aan doet om een mooie endurowedstrijd weg te zetten.

De organisatie had veel werk verzet en twee mooie proeven uitgezet. Er was een proef op de crossbaan met wat mooie hindernissen erin en een proef langs de crossbaan met stukken bos en paden. Er moesten vijf ronden afgelegd worden waarbij de eerste proef nog een keer extra gedaan moest worden waardoor de uitslag opgemaakt werd uit elf proeftijden. Het was erg warm en de rijders wisten dan ook dat het een zware wedstrijd zou gaan worden.

Tommie Jochems begon sterk aan de dag en wist onmiddellijk de leiding in de E1 klasse in handen te nemen. Vooral in proef 2, wat een echte enduroproef was, wist hij het verschil te maken in de eerste drie ronden. Dit zorgde ervoor dat hij een mooie voorsprong op wist te bouwen. In de laatste twee ronden heeft Tommie zijn eigen ding gedaan en wist op solide wijze naar de zege te rijden in de E1 klasse.

Met Jarno Zandbergen ging het gelijk in de eerste proef lekker, al maakte hij aan het einde van de proef een foutje. Ondanks dit wist hij toch nog een redelijke tijd neer te zetten. In de daaropvolgende proeven ging het lekker en wist hij goede tijden op de klok te zetten. Tegen het einde van de dag kreeg hij last van de warmte en kreeg hij het moeilijker om zich te concentreren. Jarno nam hierdoor geen onnodige risico’s meer en sloot de dag af als vierde in de E1 klasse en werd elfde in de scratch. In de eindstand van het endurosprint kampioenschap is Jarno derde geworden bij de inters.

De proeven lagen Marc Zomer niet zo waardoor hij het moeilijk had om een lekker ritme te pakken. Hierdoor kwam hij tijd tekort op de concurrentie. Toch heeft hij er het beste uit proberen te halen en finishte op een zesde plaats in de E1 klasse en werd vijftiende in de scratch.

Met Mark Wassink ging het rijden niet zoals hij gewend was en het koste hem veel moeite. Door een drukke week en de warmte kwam hij tussen de proeven door moeilijk op adem. Ook kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar ondanks dit heeft hij er telkens het best mogelijke eruit gehaald en wist vijfde te worden in de E2/3 klasse en eindigde op een zevende plaats in de scratch.

Voor Robin Nijkamp was het de eerste keer dat hij deel nam aan een endurosprint wedstrijd. Hierdoor wist hij niet wat hij ervan kon verwachten. In de eerste paar proeven ging het rijden moeizaam en tevens kreeg hij al snel last van harde armen. Na twee ronden begon het beter te gaan en wist hij zevende te worden in de E2/3 klasse en tiende in de scratch.

Over 2,5 weken gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Vorden.

Fotocredits – ShotsbyRoos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search