WPM KTM team begint aan het tweede deel van het ONK Enduro seizoen in Vorden

Voor het WPM KTM team stond op zaterdag het ONK Enduro in Vorden op het programma. De organisatie had drie proeven uitgezet, welke allemaal behoorlijk technisch waren. Enkel in proef 1 zat een klein gedeelte bouwland en de rest van deze proef en de andere twee proeven waren alleen maar bos. Het was her en der goed opletten met de vele boomwortels en dat maakte het lastig.  

De dag van Tommie Jochems begon moeizaam. Hij had niet de snelheid en smaak te pakken wat hij van zichzelf gewend is. In iedere proef kwam hij enkele seconden tekort maar ondanks dit was het stuivertje wisselen in de top vier.

In de laatste ronde werd proef 3 twee keer gereden. De eerste keer wist Tommie een scherpe tijd op de klok te zetten en dit maakte hem gebrand om ook de enduro sterk af te sluiten. Echter nadat hij al een schuivertje had gemaakt, kwam hij nogmaals ten val waardoor hij uiteindelijk als vierde eindigde in de E1 klasse.

Jarno Zandbergen begon wat stroef in proef 1. Proef 2 en 3 lagen hem beter en hier zat hij ook dichter bij de concurrentie. Gedurende de dag begon het rijden beter te gaan maar helaas maakte hij net iets teveel fouten waardoor hij niet soepel reed. Uiteindelijk sloot hij de dag af op een zevende plaats in de E1 klasse.

Mark Wassink liet in de eerste ronde wat tijd liggen. Daarna begon het beter te gaan en zat hij dichter bij de concurrentie. De hele dag was hij in gevecht om de vijfde plaats maar werd uiteindelijk net zesde in de E2/3 klasse. 

Robin Nijkamp stond in de ochtend niet volledig fit op. Hij had last van zijn buik en had overgeef neigingen. Omdat hij geen eten binnen kon krijgen, was hij niet scherp genoeg. Hierdoor kwam hij niet verder dan een dertiende plaats in de scratch.

Nina Klink had het in de eerste ronde moeilijk om in de wedstrijd te komen. Ondanks dit waren haar tijden niet slecht en stond ze na een ronde op een zesde plaats. Vanaf de tweede ronde begon het rijden beter te gaan totdat ze in de tweede proef haar motor volledig kwijt raakte en tegen een boom aan reed. Ook haar schouder kreeg een harde tik mee van de boom en ze kwam ten val. Ondanks de pijn in haar schouder heeft Nina de proef zo goed mogelijk uit proberen te rijden maar verloor hierbij wel zo’n twintig seconden. Proef 3 werd nog wat voorzichtig gereden maar vanaf de derde ronde ging Nina er voor zitten om een scherpe tijden neer te zetten. Proef 1 verliep super goed maar in proef 2 was ze in de laatste ronde toch iets te voorzichtig. Ze herstelde zich in de laatste snelle bosproef waarin ze een goede tijd neer wist te zetten. Toen alle tijden aan het einde van de dag bij elkaar werden opgeteld, eindigde ze op een tiende plaats in de N3 klasse en zat slechts tien seconden achter de zevende man.

Op zaterdag 14 oktober gaat het kampioenschap verder in Hellendoorn.

Fotocredits – Shots by Roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search