Tommie Jochems pakt podiumplaats in ONK Enduro in Hellendoorn

Tommie Jochems van het WPM KTM team is in het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Hellendoorn op het podium geeindigd.

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan de enduro was de wedstrijd in Hellendoorn zwaar. Proef 1 was een proef in en rondom de diepe zandkuil. Proef 2 was uitgezet in een krap bosje met een stukje bouwland, wat erg krap uitgezet was en proef 3 was een zeer lange proef welke begon- en eindige op de crossbaan met daar tussenin bos met veelal diepe knippenpaden en een aantal stukjes single track.

Tommie reed een steady enduro en eindigde ondanks een kleine schuiver in de eerste ronde en een gemiste bocht in de tweede ronde op een derde plaats in de E1 klasse. Meer zat er voor hem helaas niet in tijdens de wedstrijd in Hellendoorn.

Jarno Zandbergen begon iets te voorzichtig aan de dag en probeerde geen fouten te maken. Dit lukte vrij goed en hij wist nette tijden neer te zetten in de proeven. Door een valpartij in zowel de tweede als derde proef in de tweede ronde ging er kostbare tijd verloren. In de derde en laatste ronde ging het rijden opnieuw lekker en wist hij zijn tijden ten opzichte van de vorige ronde te verbeteren. Dit zorgde ervoor dat hij vierde werd in de E1 klasse en twaalfde werd in de scratch.

Marc Zomer begon sterk aan de dag door in proef 1 een scherpe tweede tijd op de klok te zetten. Hij zette het goede rijden verder maar verloor wel iets tijd door een klein valletje in proef 3. Met nog twee proeven te gaan, stond hij op een vierde plaats. Helaas kwam Marc net als Robin verkeerd uit in een watergat waardoor zijn motor er mee stopte.

Met Mark Wassink ging het rijden lekker en hij had de hele dag een goed gevoel op de motor. Enkel in proef 2 miste hij wat vertrouwen en heeft daar bekeken gereden. Door een schuivertje in proef 1 van de derde ronde verloor hij wat kostbare tijd maar hij kon zonder schade verder. Mark eindigde op een achtste plaats in de E2/3 klasse. Hierbij zaten er drie Belgen voor hem, die streden om de punten voor de Belgische competitie.

Robin Nijkamp opende in de eerste ronde sterk en het rijden ging lekker. Echter in de tweede ronde ging het mis in proef 2. Hij koos voor een verkeerd spoor en reed een watergat in. Midden in het gat kwam Robin tot stilstand en de motor deed vervolgens gelijk niets meer. Dit betekende het einde van de wedstrijd voor Robin.

Modderomstandigheden zijn niet het sterkste punt van Nina Klink. Hierdoor wist ze vooraf al dat het moeilijk zou gaan worden om er een goede uitslag uit te halen. Het rijden ging niet zoals Nina dat graag wilde en ze had het moeilijk om in haar ritme te komen. Op één valpartij na heeft ze de hele dag geen gekke dingen meegemaakt maar er zat voor haar in Hellendoorn niet meer in dan een twaalfde plaats.

Aankomende zaterdag gaat het Open Nederlands Kampioenschap Enduro verder in Harfsen.

Fotocredits – Shots by Roos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search