Tommie Jochems strijdt mee om de eindzege in ONK Enduro Tubbergen

Tommie Jochems van het WPM KTM team heeft in de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro in Tubbergen meegestreden om de eindzege. Jochems had tot in de laatste proef kans op de zege maar werd uiteindelijk derde.

Het was duidelijk dat de organisatie veel werk had verzet om de wedstrijd door te kunnen laten gaan in verband met de vele regenval.

Proef 1 was een mooie snelle proef, wat voor het grootste gedeelte over bouw- en weilanden plaatsvond en deze was nagenoeg helemaal droog. Proef 2 was vergelijkbaar met proef 1, alleen had deze veel meer natte stukken. Op proef 3 hadden ze alle ruimte benut die er was waardoor er een toch wat technischere proef ontstond, waarin ze eveneens veel obstakels hadden verwerkt.

De dag van Tommie Jochems begon uitstekend en hij wist gelijk na de eerste proef de leiding in de E1 klasse in handen te nemen. Proef 2 lag hem minder goed en hier verloor hij tijd op de concurrentie. Omdat de tijden in de derde proef heel dicht bij elkaar lagen, was het moeilijk om daar het verschil te maken. De tweede ronde was bijna hetzelfde en hier wist hij in proef 1 en 3 tijd goed te maken en in proef 2 verloor hij weer. Het was echt secondewerk waardoor in de laatste halve ronde de eerste drie bekers werden verdeeld. In de laatste proef werd de dag beslist. Tommie eindigde uiteindelijk op een derde plaats, waar hij niet geheel tevreden over was. Tijdens de laatste wedstrijd gaat Tommie voor een dagzege omdat dit belangrijk is om de tweede plaats in het kampioenschap binnen te kunnen halen.

Jarno Zandbergen begon door de natte omstandigheden iets te voorzichtig in de eerste paar proeven. Hierdoor verloor hij al best wat tijd op de concurrentie. Ook kwam hij in proef 3 even een keer ten val. Vanaf de tweede ronde ging het rijden beter en begon hij snellere tijden in de proeven neer te zetten. Jarno heeft verder geen gekke dingen meegemaakt en eindigde op een vijfde plaats in de E1 klasse.

Met Marc Zomer ging het rijden in de eerste ronde lekker en waren de proeven qua omstandigheden nog goed te doen. Wel maakte hij een foutje in proef 3, wat hem iets tijd koste. Na de eerste ronde werden de omstandigheden zwaarder en hier kreeg Marc toch wat meer moeite mee. Hij maakte wat fouten en verloor hierdoor tijd op de concurrentie. Gelukkig wist hij er wel op te blijven zitten en finishte op een zesde plaats in de E1 klasse.

Mark Wassink ging in de derde minuut van start. Hij had er veel zin in maar helaas maakte hij in proef 1 een inschattingsfout en ging er over het stuur vanaf. Mark kwam hierbij hard op zijn schouder en zij terecht. Ondanks dat hij er veel last van had, zette hij zijn weg verder en probeerde er het beste van te maken. Ook in de tweede proef ging het mis voor Wassink. Bij het uitkomen van een bocht was hij te gretig waardoor de achterkant weg gleed en hij ten val kwam. Dit was niets voor hem om al zo snel twee keer ten val te komen. Na de tweede valpartij begon hij zijn ribben al aardig te voelen waardoor het even wat stroefjes ging. Na anderhalve ronde begon het weer beter te gaan en wist hij snellere tijden neer te zetten. Zo wist hij nog wat plaatsen goed te maken en sloot hij de dag af als zevende in de E2/3 klasse.

Met Robin Nijkamp ging het rijden niet verkeerd maar wel lette hij goed op in de diepe sporen om zo niet vast te komen zitten. Nadat hij de dag op een goede manier af heeft weten te sluiten, eindigde hij op een achtste plaats in de E2/3 klasse.

In de eerste en tweede ronde ging het goed met Nina Klink. Ze weet van zichzelf dat het rijden in de modder niet haar sterkste punt is maar ze probeerde zo netjes mogelijk te rijden. Proef 1 lag haar het beste terwijl ze proef 2 het moeilijkste vond omdat hier veel modder lag. In proef 3 nam ze geen risico’s om de obstakels te nemen waardoor ze met een by pass wel kostbare tijd verloor. Nina eindigde op een elfde plaats in haar klasse in Tubbergen.

Over anderhalve week staat de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Enduro op het programma in Zelhem.

Fotocredits – ShotsbyRoos

Recent Posts

Start typing and press Enter to search