WPM KTM team brengt het ONK Enduro seizoen tot een goed einde in Zelhem

Het WPM KTM team heeft seizoen 2023 tot een goed einde weten te brengen tijdens de kampioensrit in Zelhem.

De afgelopen weken heeft het erg veel geregend maar ondanks dat lagen de proeven er goed bij totdat het in het begin van de middag begon te regenen waardoor het een behoorlijke modderslag werd.

Proef 1 vond plaats op en om de crossbaan van Halle, proef 2 op een stuk bouwland met erg gladde ondergrond en een klein stukje bos en proef 3 was technischer en op en om de trialbaan.

Mark Wassink had na de ONK in Tubbergen niet meer op de motor gezeten. Omdat hij hier bij een valpartij een rib heeft gebroken waardoor rijden er even niet in zat. Ondanks dat de voorbereiding niet optimaal was, wilde Mark er het beste van maken. Proef 1 begon wat onwennig en tevens had hij wat pech met andere rijders. De proef ging over twee ronden en bij het passeren van een rijder gleed hij even onderuit en zette hierdoor een mindere tijd neer. Het rijden begon steeds beter te gaan en dit zorgde voor een goede tijd in proef 2. Mark zette de stijgende lijn verder en begon in de natte omstandigheden echt zijn draai te vinden. Bij proef 3 van de laatste ronde was Mark bij het aanremmen van een bocht te laat en gleed door tegen een dranghek aan. Hierdoor kwam hij even ten val maar kon zijn weg snel weer vervolgen. Mark werd uiteindelijk zesde in de E2/3 klasse en negende in de scratch. In de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is Mark zesde geworden en achtste in de scratch.

De dag begon op het circuit van Halle matig voor Tommie Jochems maar dit wist hij in de andere twee proeven goed te maken. De verschillen met de concurrentie waren niet groot waardoor een foutje tot veel tijdverlies kon leiden. Tommie probeerde risico’s te beperken en de juiste sporen te kiezen. Tommie leek op een derde plaats af te stevenen in de E1 klasse maar pakte bij de laatste tijdcontrole nog een strafminuut waardoor hij uiteindelijk vierde werd. In de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is hij op een derde plaats geëindigd en werd zevende in de scratch.

Jarno Zandbergen had gelijk een goed ritme in handen en wist tijdens de eerste ronde goede tijden neer te zetten. Vanaf de tweede ronde begon het moeizamer te gaan en had hij het moeilijk om een goed ritme te vinden. In de tweede ronde reed hij zich in proef 2 vast in een diep spoor en verloor daardoor veel tijd. Bij het ingaan van de derde ronde stond hij op een zesde plaats in de E1 klasse en was de aansluiting met de top vijf kwijt. In de laatste ronde heeft hij dan ook geen gekke dingen meer gedaan en eindigde op een zesde plaats in de E1 klasse en werd veertiende in de scratch. Jarno heeft het kampioenschap op een vijfde plaats afgesloten en is tiende geworden in de scratch.

De eerste proef verliep voor Marc Zomer behoorlijk moeizaam. Hij kwam in een moddergat rijders achterop die vast stonden waardoor hij een ander spoor moest kiezen. Dit pakte verkeerd uit waardoor er veel tijd verloren ging. In de daaropvolgende proeven ging het rijden lekker en heeft hij geen gekke dingen gedaan. Vooral in proef 2 en 3 had hij het goed naar zijn zin. Proef 1 op de crossbaan vond hij lastiger. Deze ging over twee ronden en door zijn uitvallen in Hellendoorn moest hij in de scratch verder achterin starten. Hierdoor kwam hij hier iedere ronde rijders achterop, wat het niet makkelijker maakte.

In de eindstand van het Open Nederlands Kampioenschap is Marc op een vijfde plaats geëindigd in de E1 klasse en is in de scratch elfde geworden.

Voor Nina Klink begon de dag redelijk goed. Wel kwam ze een paar keer ten val en moest ze een keer wachten bij een watergat. Hierdoor waren haar tijden niet super! Vanaf de derde ronde begonnen de route en proeven vanwege de regenval enorm slecht te worden en verprutste ze een goede uitslag in proef 2. Nina vergiste zich bij het kiezen van een diep spoor waardoor ze vast kwam te staan. Omdat dit net in een gedeelte was waar niemand stond, duurde het lang voordat ze geholpen werd. Nina verloor hierbij zo’n 10 a 15 minuten en daardoor kwam ze niet verder dan een 29ste plaats.

Seizoen 2023 zit erop. Het volledige WPM KTM team wil alle helpers, sponsors en fans bedanken voor hun ondersteuning van dit seizoen. Op naar 2024!

Recent Posts

Start typing and press Enter to search